Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Διεθνή και οικονομικά

 

ΖΑΚΟΝΤΙΝΟΣ ΔΕπιμέλεια: Δημήτρης Ζακοντίνος

Στρατηγικός Αναλυτής

 

 

 

                                                Το Ουκρανικό ζήτημα

ΠούτινΑν και δεν έχει τελειώσει το ουκρανικό ζήτημα (παλιά την αναστάτωση της Ευρώπης την έφερνε το ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ζήτημα) από όλα αυτά που έχουν συμβεί μέχρι σήμερα μπορούμε να παρατηρήσουμε επιγραμματικά:

 

α: Η ΕΕ λέει ότι θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία αν εισβάλει:

Ναι, αλλά θα υπάρξει μάλλον και η ρώσικη αντίδραση, που σημαίνει κλείσιμο της στρόφιγγας του Φυσικού Αερίου στην διψασμένη για ενέργεια Ευρώπη & εκτίναξη της τιμής του στα ουράνια αλλά και μείωση των εξαγωγών προς τη Ρωσία.

Κατά συνέπεια οι κυρώσεις θα δημιουργούσαν μάλλον περισσότερα προβλήματα στην ΕΕ (άλλωστε πάνω από 4K Γερμανικές παραγωγικές μονάδες δραστηριοποιούνται σήμερα στη Ρωσία) και ναι, οι δε Ρώσοι θα επέστρεφαν στο LADA.

Αυτό μάλλον έγινε κατανοητό & η ΕΕ έδειξε ότι στην περίπτωση αυτή επί της ουσίας δεν ταυτίζεται απόλυτα με τις ΗΠΑ.

 

β: οι πληροφορίες των αγγλοαμερικανικών υπηρεσιών δεν ήταν και τόσο αξιόπιστες καθόσον επί 4 μήνες μετάθεταν συνεχώς την ημέρα της εισβολής & εξέθεταν τον Λευκό οίκο & την Ντάουνινγκ Στριτ.

 

γ: Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη από τις συμμετέχουσες σε αυτό μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις ( Γαλλία- Γερμανία) και δείχνει αδύναμο διπλωματικά.

 

δ: Μετά την εντυπωσιακή κίνηση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Κίεβο στο Λβιφ που βρίσκεται στο Δυτικό άκρο της Ουκρανίας αν δεν κρύβεται κάτι πιο βαθύ, όπως μια αναδιάταξη συνόρων στην κεντρική Ευρώπη και αυτό κατόπιν «μυστικών» συνεννοήσεων μεταξύ υπερδυνάμεων τότε οι ΗΠΑ είναι απελπισμένες & προσπαθούν μέσω μιας νέας αναστάτωσης, ευρωπαϊκής αυτή τη φορά να αποπροσανατολίσουν και να προσπαθήσουν να βρουν διέξοδο στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *