Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δραστηριότητες ιεράς Μητρόπολης Ύδρας

 

ΥΔΡΑ2 Την Πέμπτη 7η Ιανουαρίου 2022, ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. ΕΦΡΑΙΜ ιερούργησε εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου, και ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον του ευλαβ. Διακόνου π. Ευαγγέλου Μάρκελλου.

Ο νέος πρεσβύτερος ομίλησε περί της Ιερωσύνης με βαθειά συγκίνηση και ευχαρίστησε ένδακρυς τον Σεβασμιώτατο, τον Πρωτοσυγκέλλο π. Νεκτάριο τον πνευματικό του Γ.Α.Ε π. Ακίνδυνο, την σύζυγό του, τους γονείς,  τον αδελφό του και το εκκλησίασμα.

Ο κ. Εφραίμ αντιφώνησε πατρικά και αναφέρθηκε σε ένα σπουδαίο απόσπασμα από το Βιβλίο του Βιργκίλιου Γκεωργκίου από την 25η ώρα στην αιωνία ώρα.

Γράφει ο συγγραφέας σε διάλογο με τον πατέρα του που ήταν ιερέας:

“Ο Ιερέας δεν είναι άνθρωπος αλλά η θυσία ενός ανθρώπου που προστίθεται στην θυΥΔΡΑ3σία του Χριστού. Είσαι ιερέας για την αιωνιότητα χωρίς ανάπαυλα, διακοπές και ανέσεις… Και μετά τον θάνατο είσαι Ιερέας στον Καθεδρικό Ναό του Ουρανού και συλλειτουργείς με τον Μέγα Αρχιερέα Χριστό…”

Προ της απολύσεως ο κ. Εφραίμ χοροθέτησε σε Πνευματικό τον Πρωτοσυγκέλλο π. Νεκτάριο Δαρδανό.

Στην σύντομη και μεστή προσφώνηση ο κ. Εφραίμ τον συμβούλευσε να γίνει καλός Ιατρός των ψυχών ,πνευματικός με σύνεση, στοργή, και κατανόηση ιδιαίτερα στα νέα παιδιά.

Μετά το πέρας της χειροθεσίας ο π. Νεκτάριος αντιφώνησε ευχαριστιακά δια την ιδιαίτερη αυτή και απρόσμενη ευλογία της πνευματικής πατρότητος.

Ο νέος πνευματικός διένειμε το αντίδωρο και ο νέος πρεσβύτερος π. Ευάγγελος την αναμνηστική εικόνα.

Παρέστησαν οι αρχές του τόπου και πολλοί πιστοί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *