Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση για την επιστροφή των Ελγίνειων. Στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

IMG_3667Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, σε συνεργασία με το Αρχείον Πολιτισμού, διοργάνωσαν επιστημονική εκδήλωση – εσπερίδα, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, με θέμα: “Η Επανένωση των μνημείων της Ακρόπολης”.

Μια εκδήλωση αξιόλογη που είχε πολύ καλούς επιστήμονες ομιλητές, πάνω σε ένα θέμα που είναι πάντα επίκαιρο.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Πειραϊκού Συνδέσμου κ. Ευάγγελος Καρλάφτης, που ευχήθηκε να ενταθούν οι προσπάθειες για την επιστροφή των γλυπτών της Ακρόπολης και να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

IMG_3688Ομιλητές ήταν: Δρ. Πολυξένη Αδάμ – Βερέμη, Αρχαιολόγος, Δρ. Έλενα Κόρκα, Διευθύντρια Αρχαιοτήτων, Τζέφρυ Ρόμπερτσον Δικηγόρος (διαδικτυακά), Ειρήνη Σταματούδη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Γιώργος Βάρδας, Αντιπρόεδρος Αυστραλιανής επιτροπής για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, Δρ. Άγγελος και Δρ. Αθανάσιος Νακάσης, Μαρία Βέργου, Πρόεδρος Νομικού Συμβουλίου Κράτους.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Βουλευτή κ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη, τον Πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης, τους κ.κ. Προέδρους, Ηλία Γουζούαση του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, Στρατηγό Γιάννη Τετράδη της Λέσχης Αστυνομικών Πειραιά, Γκόλφω Γεμιστού του Συλλόγου Διαβητικών Πειραιά, τον Αντιπρόεδρο του Πειραϊκού Συνδέσμου και τον Έφορο φιλολογικού κ.κ. Σπύρο Κοτσώνη και Γιώργο Δρούζα, αντίστοιχα, τον Δρ. Τάσο Μπούχλα, τον Πολιτευτή κ. Γιώργο Βαγιάκη, τον Ιστορικό Αναλυτή και Συγγραφέα κ. Γιώργο Λεκάκη, τις κυρίες και τους κυρίους, Αλέξανδρο Βαρουδάκη, Χρυσούλα Ναούμ, Γιάννη Ηλία, Ντίνα Τρουπιώτη, Παναγιώτη Αγαπητό, Σταύρο Τζώρτζο, Γιάννη Ανδρέογλου, Ιάκωβο Τσουράκη, Γιούλη Κατσικάδη, Γιάννη Σίμο.

Στο συντονισμό της ημερίδας η Γενική Γραμματέας του Πειραϊκού κ. Πόπη Βαρουδάκη.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *