Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπαιδευτήρια ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ.Επιτυχία του «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ» στους αγώνες Ρητορικής

 

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣΤο σχολείο μας συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στους Διαδικτυακούς Αγώνες  Ρητορικής Τέχνης Λυκείων, που συνδιοργανώθηκαν στις 23- 24/1/2021 από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα –Λιναρδάτου και το ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου.

Οι μαθήτριές μας διαγωνίστηκαν στα αγωνίσματα των Διττών λόγων και του Προτρεπτικού λόγου. Η ομάδα των Διττών Λόγων, αποτελούμενη (αλφαβητικά) από τις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου: Γεωργουδή Ελενα-Αντωνία Καλαμαρά Βασιλική, Μαλατέστα Άννα, Τόλη Αθανασία και Σπίνου Ουρανία απέσπασαν τη 13η θέση ανάμεσα σε 36 σχολεία.

Οι δύο μαθήτριες του Προτρεπτικού Λόγου Αγγελική Μαρίνου και Τόλη Αθανασία κατέκτησαν την 16η και την 20ή θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 24 ομιλητές. Απέδειξαν ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες η Ρητορική με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να δώσει φωνή στους νέους, να χαρίσει χαμόγελα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και στα παιδιά μας.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στους Ρητορικούς  Αγώνες   οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα  να διατυπώσουν ελεύθερα τη γνώμη και τον προβληματισμό τους για επίκαιρα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας τις επικοινωνιακές και γλωσσικές τους δεξιότητες, αλλά και να βιώσουν την αξία της γόνιμης και πολιτισμένης αντιπαράθεσης, αρθρώνοντας σαφή και τεκμηριωμένο λόγο.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος ρητορικής: Γουρνιεζάκη Ειρήνη. Καρατζά Ευαγγελία, Σαλματάνη Δήμητρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *