Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελλάδα και Γιουροβίζιον

 

γιουροβίζιονΟι όμορφες αλκυονίδες του Μαΐου, πάντοτε θα φέρνουν μαζί τους κι ένα όμορφο μουσικό αεράκι! Αυτό της διαχρονικής Γιουροβίζιον, της οποίας οι νότες μας έχουν κρατήσει συντροφιά όλα αυτά τα χρόνια. Με τις ελληνικές συμμετοχές, ταξιδεύαμε και εμείς σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, σε βραδιές χορού, αλλά και μεγάλης αγωνίας για το πολυπόθητο 12άρι!

Τί να πρωτοθυμηθούμε! Από την επιβλητική πρώτη παρουσία της Μαρινέλλας το 1974 με το “Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα”, στα “Μαθήματα Σολφέζ” των Πασχάλη, Μπέσσυ Αργυράκη, Robert Williams και Μαρίνα Τόλη το 1977. Από την Ελπίδα και το θρυλικό “Σωκράτη εσύ Σούπερ Σταρ” το 1979 στο “Ωτοστόπ” της Άννας Βίσση το 1980 και την “Άνοιξη” της Σοφίας Βόσσου το 1991. Και πως να αφήσουμε απ’ έξω την εμφάνιση της Καίτης Γαρμπή το 1993 στο “Ελλάδα Χώρα του Φωτός” που μνημονεύεται ακόμα και τώρα.

Κι αν ο 20ος αιώνας δεν ήταν τόσο ευνοϊκός βαθμολογικά, η αρχή της χιλιετίας έμελλε να αποτελέσει ορόσημο, με την εκρηκτική εμφάνιση του Σάκη Ρουβά το 2004 και το “Shake It”, στη στέψη της Ελλάδας το 2005 με την Έλενα Παπαρίζου και το υπέροχο “My Number One”. Με τις εξίσου αξιομνημόνευτες συμμετοχές που ακολούθησαν, η Γιουροβίζιον πάντα θα αποτελεί το ετήσιο μουσικό ραντεβού του Μαΐου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *