Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ JEANNE D’ARC ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

σχολή 2Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ελληνογαλλικών Σχολείων 2021 το οποίο διοργάνωσε το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d’Arc, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού και το Tzoumpas chess lab. Το πρωτάθλημα ήταν κατά σειρά το 6ο Πρωτάθλημα Σκάκι των Ελληνογαλλικών Σχολείων και τελούσε υπό την αιγίδα της ΓΙΕΙΕ.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθσχολή 1ηκών και των περιορισμών που έχει επιβάλλει η πανδημία οι αγώνες διεξήχθησαν διαδικτυακά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.chesskid.com .

Συμμετείχαν 136 μαθητές και μαθήτριες από 9 Ελληνογαλλικά σχολεία της χώρας.

Οι μαθητές ήταν χωρισμένοι σε 3 ηλικιακά γκρουπ, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

Διευθυντής των αγώνων ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc κ. Θεόφιλος Γεωργούσης. Στην οργανωτική επιτροπή συμμετείχαν οι: Δημοσθένης Καρυοφύλλης, Διευθυντής Λυκείου, Αιμιλία Καλλίλα, Διευθύντρια Γυμνασίου, Γεώργιος Κοντοστέργιος, Διευθυντής Δημοτικού, Αργυρώ Χρηστίδου, Διευθύντρια Νηπιαγωγείου, όλοι από την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d’ Arc, και ο Αναστάσιος Τζούμπας, FIDE Master, εκπρόσωπος στην Ελλάδα της εκπαιδευτικής πλατφόρμας chesskid.com. Επικεφαλής Διαιτητής ήταν ο κ. Δημήτρης Κεφάλας FIDE διαιτητής.

Μέσα στα θετικά της διοργάνωσης, όπως σημείωσαν γονείς και παιδιά, ήταν ότι υπήρχε συνεχής γραμματειακή υποστήριξη η οποία βοήθησε όπου χρειάστηκε.

Με Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα Μετάλλια βραβεύτηκαν οι πρώτοι και οι πρώτες κάθε ομίλου. Επιπρόσθετα, όλοι όσοι αγωνίστηκαν  συμμετείχαν σε κλήρωση για δωρεάν αναβάθμιση του λογαριασμού τους στο chesskid σε gold account διάρκειας ενός μήνα, αποκτώντας πλήρη πρόσβαση στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο της πλατφόρμας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *