Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ “SAINT-PAUL” ..«1922: Πειραιάς και πρόσφυγες» Παρουσίαση του 8ου τεύχους του περιοδικού «αφιέρωμα»

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ “SAINT-PAUL”Η Ελληνογαλλική Σχολή «ο Άγιος Παύλος», τιμώντας τη μνήμη των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει το 8ο τεύχος του περιοδικού «αφιέρωμα», με θέμα «1922: Πειραιάς και πρόσφυγες».

Με την έκδοση αυτή, η Σχολή αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που ξεριζώθηκαν βίαια από τη γενέθλια γη τους και βρήκαν καταφύγιο στον Πειραιά. Την πόλη που συνδέθηκε με τον αγώνα τους να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, που πόνεσε μαζί τους, και, τελικά, αναγεννήθηκε, βιώνοντας μια νέα περίοδο ακμής.

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στο περιοδικό είναι αφιερωμένα στην άφιξη των προσφύγων στον Πειραιά και στην υποδοχή τους από τους ντόπιους, στη συμβολή τους στις Τέχνες και στην Παράδοση, στην καταγραφή προσφυγικών μαρτυριών και στην αναφορά στα γεγονότα και στα παθήματα των προσφύγων είτε μέσα από διηγήσεις συγγραφέων είτε από τις σελίδες των εφημερίδων της εποχής. Στις 216 σελίδες του, το περιοδικό φιλοξενεί πρωτότυπα άρθρα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Η παρουσίαση του τεύχους θα γίνει τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Σχολής (Κουντουριώτου 229-231).

Θα θα προλογίσουν: Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συμμετέχουν οι μουσικοί Δημήτρης Ρέππας, Γιάννης Ευαγγέλου και η Χορωδία της Σχολής.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, παρακαλούνται να ενημερώσουν για την παρουσία τους. Τηλ. 210 4511954, (κ. Χαλαβατζή) μέχρι Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022.

Στάθμευση στην αυλή της Σχολής (είσοδος από την οδό Πραξιτέλους,

ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Χαρ. Τρικούπη 36 – 185 36 Πειραιάς

Τ. 210 45 11 954 – www.saintpaul-delasalle.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *