Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά..Συνάντηση ΔΣ με Υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Κώστα Κατσαφάδου και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Θ. Καπράλου, στην οποία συμμετείχε η Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Μ. Πιττάκη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ανάληψης των νέων καθηκόντων του Υφυπουργού, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπου τα μέλη του προεδρείου, αναφερόμενα στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην πόλη μας, τόσο λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου, αλλά και των σύνθετων δραστηριοτήτων του Λιμένα Πειραιά – εμπορευματικός λιμένας, ανέδειξαν την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομίας και της Τροχαίας Πειραιά με έμψυχο δυναμικό.

Τόνισαν, ότι ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο που διανύουμε, όπου αυξάνεται η κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων και φορτηγών και οι αφίξεις των επιβατών κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας είναι ιδιαίτερα αυξημένες, οι ανάγκες ενίσχυσης της Υπηρεσίας τους με ικανό αριθμό στελεχών είναι εντονότερες από ποτέ, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν άρτια στα αυξημένα καθήκοντα τους και να προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας στους κάτοικους, τους εργαζόμενους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Επίσης ζητήθηκε από τον κ. Κατσαφάδο, ως Βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων, η στήριξή του στην προώθηση των θεμάτων του πειραϊκού εμπορίου και της πόλης του Πειραιά γενικότερα, όπως η δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων, ως πόλος έλξης τουριστών και επισκεπτών στην πόλη του Πειραιά, η πάταξη του παρεμπορίου, η εκμετάλλευση του τουριστικού αποτυπώματος που προέρχεται από την κρουαζιέρα, κ.ά. τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα, με σκοπό την προβολή της πειραϊκής Αγοράς και την ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης.

Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης, ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να παταχθεί το παρεμπόριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *