Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτή Αγίου Αντωνίου .Στο παρεκκλήσι του Πειραϊκού Φάρου

IMG_9864 IMG_9956Την Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, εόρταζε ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου, παρεκκλήσι του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Σωματείου «Ο ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΦΑΡΟΣ», Πραξιτέλους 173 Πειραιάς. Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, παραμονή της γιορτής, ώρα 6μμ, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου το πρωΐ, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε ιερά θεία Λειτουργία.

Προσήλθαμε και μεις, τόσο την παραμονή της γιορτής, όσο και ανήμερα, στον φιλόξενο χώρο του Πειραϊκού Φάρου, για να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες, να ανάψουμε το κεράκι μας και να προσκυνήσουμε την ιερά εικόνα του μεγάλου ασκητή και καθηγητή της Ερήμου.

Τις ιερές ακολουθίες της παραμονής, εσπερινό και αρτοκλασία, τέλεσε ο Ιερέας του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα π. Βασίλειος Κεφάλας, που κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής την ιερά θεία λειτουργία τέλεσε ο π. Ιωάννης Κοκκώνης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγία Ρόδο το Αμάραντο Καλλίπολης Πειραϊκής Πειραιά.

Μεγάλη η συμμετοχή των πιστών, που γέμισαν τον χώρο του Συλλόγου, μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, την Πρόεδρο κ. Μαρία Μιχαλακοπούλου – Τζερμπίνου, τον Επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο κ. Τάσο Σταμπουλίδη, τους Εκπαιδευτικούς κ.κ. Κώστα και Μιχάλη Μιχαλακόπουλο, Γιάννη Αδαμόπουλο, Ιωάννα Τσαγκαράκη, τις κυρίες και τους κυρίους, Ζέτα Κότσαρη, Κοκκώνα Σακαροπούλου, Δομινίκη Μανωλοπούλου, Παναγιώτη Ψωμιάδη, Λυκούργο Τσαγκαρόπουλο, Ευάγγελο Πέππα, Γιάννη Ηλία, Ντίνα Τρουπιώτη, Κατερίνα Θανοπούλου, Ακριβή Παπαδοπούλου – Κάραλη, Γεωργία Ματσούκα, Βασιλική Χατζηκωνσταντίνου, Δήμητρα Πρωτούλη, Παναγιώτη Πρεδάρη, Γεωργία Ματσούκα.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε κέρασμα – τράπεζα για όλους.

Ευχές πολλές και ο Άγιος Αντώνιος να είναι πάντα δίπλα μας και να μας προστατεύει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *