Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑ

Εορτή Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου Πειραιά

Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, εόρταζε ο ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου. Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7 τελέστηκε πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας. Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της γιορτής το πρωΐ τελέστηκε ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

Προσήλθαμε και μεις την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, παραμονή της γιορτής, για να προσκυνήσουμε, να ανάψουμε το κεράκι μας και να λάβουμε την ευλογία του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου.

Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, την πρώην Αντιδήμαρχο κ. Άννα Αφεντούλη, τον Δρ. Τάσο Μπούχλα, τις κυρίες Κατερίνα Καραπιπέρη, Λίτσα Τριανταφύλλου και τον κ. Κώστα Σταυρόπουλο που άσκησε και καθήκοντα ιεροψάλτη, λαμπρύνοντας τη γιορτή με την καλλιφωνία του.

Συγχαρητήρια στον π. Ιωάννη Λιακόσταυρο, προϊστάμενο του Ιερού Ναού για την άψογη διοργάνωση της ιεράς πανηγύρεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *