Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτή Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας

IMG_0088 Την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022, εόρταζε ο ιερός Ναός Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας. Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7 τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και το Σάββατο 27 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ τελέστηκε ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7:30 μεθεόρτιος εσπερινός και ακολούθησε περιφορά της ιεράς εικόνας και των αγίων λειψάνων.

Μεγάλη η χάρη του Αγίου Φανουρίου και η Αγάπη του κόσμου που τον έχει ως ένα δικό του πραγματικά Άγιο, που στέκεται κοντά του και τον βοηθά κάθε στιγμή.

ΠροσήλθIMG_0091αμε παραμονή αλλά και ανήμερα της γιορτής, Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Αυγούστου, το απόγευμα, για να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες και να ζητήσουμε από τον θαυματουργό Άγιο να μας έχει καλά.

Στις ιερές χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφειμ, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης.

Γεμάτος ο ΝαόIMG_0092ς και ο αύλειος χώρος με πιστούς από κάθε γειτονιά του Πειραιά, που προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο και να λάβουν την ευλογία του.

Λαοθάλασσα πιστών και τις δύο ημέρες της γιορτής. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας είναι το μεγαλύτερο και λαμπρότερο προσκύνημα του Αγίου σε όλη την Αττική με πολύ μεγάλη συμμετοχή, τόσο πιστών όσο και εμπόρων, που συμμετέχουν στο μεγάλο του παζάρι και τον εορτασμό.

Οι πίτες προς ευλογία ήταν εκατοντάδες και πολλοί ιερείς τις ευλογούσαν και στην συνέχεια μοιραζόντουσαν σε όλους.

Συγχαρητήρια στον προϊστάμενο του Ναού π. Νικόλαο, που με τις συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειές του, υπήρξε απόλυτη τάξη κατά τις εορταστικές ακολουθίες και τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη, τον πρώην Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση, τους βουλευτές κ.κ. Νίνα Κασιμάτη, Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χρήστο Βρεττάκο, τον πρώην Βουλευτή κ. Δημήτρη Λιντζέρη, τους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, Σταύρο Βοϊδονικόλα, τον Αντιδήμαρχο κ. Λευτέρη Χατζηπαυλίδη, τον Πρόεδρο των Καταναλωτών Ελλάδος κ. Μιχάλη Τσιφάκη, τους Πολιτευτές και πρώην Αντιδημάρχους κ.κ. Μίνα Σαμαρά, Ευάγγελο Φώτη, τους Πολιτευτές κ.κ. Χρήστο Σαλαλέ, Γιώργο Βρεττάκο, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Παντελή Καμά, Ελένη Δαβγιώτη – Ρούκουνα, τον Δρ. Τάσο Μπούχλα, τον Εκδότη και την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Φωνής των Πειραιωτών Δημήτρη Κανδεράκη, Ελένη Κανατσέλη, τις κυρίες και τους κυρίους, Ακριβή Παπαδοπούλου – Κάραλη, Κατερίνα Καραπιπέρη, Αντώνη και Μανώλη Λαουτάρη, Λαμπρινή Καραμάνη, Δημοπούλου Κυριακή, Ρίτσα Λαγουδάκη, Φιλιώ Ηλιόγλου, Γιάννη Σούγκαρη, Κώστα Σταυρόπουλο.

Μεγάλο τμήμα εθελοντριών κυριών του Ερυθρού Σταυρού παραβρέθηκε και τιμητικά στάθηκε δίπλα στην ιερά εικόνα του Αγίου.

Αγήματα: του Πολεμικού Ναυτικού του  Λιμενικού Σώματος, συνόδευσαν την ιερά λιτανεία.

Η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος απέδωσε όμορφα θρησκευτικούς ύμνους και ανέκρουσε τον Εθνική Ύμνο με την λήξη του εορτασμού.

Ακολούθησε κέρασμα στο πνευματικό κέντρου του ιερού Ναού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *