Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτή Μητροπολίτη ΓΟΧ Πειραιά και Σαλαμίνας Γεροντίου Β΄

γερόντιος 1Με πανηγυρικό τόνο εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία την Iερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις και τίμησε με προσευχιτική  ιεροπρέπεια και κατάνυξη τα ονομαστήρια του Σεπτού Ποιμενάρχου της.

Την παραμονή της εορτής όπως είθισται τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, Iερέων της Iεράς Μητροπόλεως, του Δημάρχου της Νήσου κ. Γιωργίου Παναγόπουλου, του αντ/ρχου κ. Βακάλη εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πολιτευτών κ.κ. Σούτα και Ηλιάδη, καθώς και των ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Επίσκοπό τους.

γερόντιος 2Το ιερό αναλόγιο πλαισιώθηκε από την χορωδία του Ιερού ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Γκόγκου.

Με το πέρας του Εσπερινού ο εφημέριος π. Πέτρος, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τα παιδιά του Κατηχητικού του Ιερού Ναού προσέφεραν δώρα στο Σεβασμιώτατο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε άπαντας και ευχήθηκε η Χάρις Του Τριαδικού Θεού και του εορτάζοντος Οσίου να τους Σκεπάζει.

γερόντιος 3Την κυριώνυμο ημέρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με πάσα Ιεροπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, τη συμμετοχή των κ.κ. Μητροπολιτών: Αττικής και Βοιωτίας Χρυσοστόμου, Θεσσαλονίκης Γρηγορίου, Δημητριάδος Φωτίου, Μεθώνης Αμβροσίου, Ιερέων και Διακόνων της Εκκλησίας μας, παρουσία Μοναστικών αντιπροσωπειών.

Τα ιερό αναλόγιο πλαισιώθηκε από την βυζαντινή χορωδία του μουσικολογιωτάτου χοράρχου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος όπου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις, αλλά και την απλότητα των συνεορταζόντων Αγίων Μεθοδίου Πατάρων και των συν αυτώ οι οποίοι διακρίθηκαν για την απλότητα τους και την προθυμία τους να υποταχτούν και να πειθαρχήσουν στον Γέροντά τους, ώστε η υπακοή αυτή να γίνει ο θεμέλιος λίθος που αναδεικνύει πνευματικούς ηγέτες.

Εν συνεχεία, απευθυνόμενος στον Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιο, ευχήθηκε να συνεχίσει με περισσότερη δύναμη τα αρχιερατικά του καθήκοντα, και όσα προβλήματα και θλίψεις αναφύονται καθημερινώς, να αποτελούν νέφη τα οποία εύκολα διαλύονται με την Χάρη του Θεού.

Εγκάρδιες ευχές απηύθυνε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος στον Ποιμενάρχη μας και αναχώρησε για να μεταβεί σε πανηγυρίζοντα Ναό.

Τον Σεβασμιώτατο τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές: κ.κ. Γιάννης Τραγάκης, Νίκος Μανωλάκος, η Αντ/ρχης Νήσων Πειραιά κ. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Δημήτριος Καρύδης, οι Πολιτευτές κ.κ. Σούτας και Βαγιάκης.

Προ της απολύσεως, εκ μέρους του Κλήρου ο Γενικός Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοντογιώργης,  αναφέρθηκε στην χαρμολύπη του Επισκόπου κατά την Χειροτονία του, χαίρει μεν διότι λαμβάνει το υπέρτατο αξίωμα το της Αρχιεροσύνης αλλά θλίβεται μεν διότι ατενίζει τον σταυρικό αγώνα και έχει την ανάγκη από Κυρηναίους στο έργο του, αλλά δυστυχώς οι σταυρωτές διαχρονικά είναι περισσότεροι.

Τέλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Ιερού Κλήρου και την ευχή να είναι εύδρομη η συνέχεια της πορείας του ώστε να προσθέσει πνευματικές και κοινωνικές επιτυχίες στην Αρχιερατική του δράση που δοξάζουν τον Τριαδικό θεό. Όπως Κύριος ο Θεός μας χαρίσει εσαεί την παρουσία και ποιμαντορία του στο πηδάλιο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Ακολούθησε η προσφορά δώρων στον εορτάζοντα Αρχιερέα από τον Ιερό Κλήρο, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα και το κατηχητικό σχολείο του Καθεδρικού ι. Ναού..

Ο κ. Γερόντιος συγκινηθείς από την αγάπη του Κλήρου, του λαού και των παιδιών του κατηχητικού, τους ευχαρίστησε όλους, ζητώντας την προσευχή όλων για να φέρει εις πέρας την Διακονία που του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία Του Χριστού.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτιος τράπεζα στους παρευρισκόμενους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *