Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εορτή Παναγίας Γιάτρισσας Περάματος

Την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, εόρταζε ο ιερός Ναός Παναγίας Γιάτρισσας Περάματος. Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, παραμονή της γιορτής, ώρα 7:30μμ, τελέστηκε μέγας, πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας. Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου το πρωΐ, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

Με συγκίνηση προσερχόμαστε κάθε φορά στην γιορτή της Παναγίας, στην εκκλησία Της στο Πέραμα, η οποία είναι και παλιά μας ενορία.

Πιστοί από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, με πίστη και ευλάβεια, γεμίζουν όλους τους χώρους του Ναού, μέσα και έξω, ικετεύοντας την μεγάλη μας Μητέρα για υγεία, ευτυχία και πρόοδο.

Την παραμονή της γιορτής το απόγευμα, στις ιερές ακολουθίες του εσπερινού και της αρτοκλασίας, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Δήμαρχο Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκη, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, τον πρώην Δήμαρχο Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκο, τον υποψήφιο Δήμαρχο Περάματος κ. Δημήτρη Γκανά, την Πολιτευτή κ. Αλεξάνδρα Γκανά, τους πρώην Αντιδημάρχους κ.κ. Θόδωρο Γραμματικόπουλο, Σταύρο Ψαρρά, την Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ελένη Μουγιακάκου, τον Δημοτικό Σύμβουλο και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιάννη Κακαβίτσα, τους κ.κ. Προέδρους: του Ποιμενικού Αυλού Κερατσινίου Θόδωρο Αγγέλου, της Πολιτιστικής Ένωσης Περάματος Χαράλαμπο Δρακάτο, την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Φωνής κ. Ελένη Κανατσέλη, τις κυρίες και τους κυρίους: Γιώργο Πετειναράκη, Θανάση Παπανικολάου, Βάσω Ρηγούτσου, Πίτσα Μπεμπέκου, Στέλλα Κορωναίου.

Τιμές στην Ιερά εικόνα απέδωσε η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και ανέκρουσε τον Εθνικό μας Ύμνο..

Συγχαρητήρια στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Χριστοφόρο, για την άψογη διοργάνωση της γιορτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *