Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.Στο Νέο Φάληρο Καστέλλας Πειραιά

IMG_2039 Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, πανηγύριζε ο φερώνυμος Ιερός Ναός στο Νέο Φάληρο Πειραιά.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 19:00 εψάλη Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένου από πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης και ακολούθησε ιερά λιτανεία των ιερών εικόντων και των αγίων λειψάνων. Στις 22:00 άρχισε η τέλεση ιεράς αγρυπνίας. Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωί τελέστηκε η Ιερά Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ. Στις 12:00 εψάλη η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και στις 18:30 τελέστηκαν: μεθεόρτιος εσπερινός και ΠαράκIMG_2046ληση στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Μεγάλη η προσέλευση των πιστών με όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία. Μαζί με όλους και εμείς για να ανάψουμε το κεράκι μας και να πάρουμε την ευλογία της Παναγίας μας, της μεγάλης μητέρας και προστάτιδας του Έθνους μας.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, την πολιτευτή και πρώην Αντιδήμαρχο κ. Μίνα Σαμαρά, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Χαρατιούν Μαρκαριάν, Δημήτρη Αράπη, τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Κυριάκο Σιγαλάκο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος κ. Μιχάλη Τσιφάκη, την πρώην Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Λίνα Αθανασίου, την Ευεργέτιδα της Μητρόπολης Πειραιά, Εικαστικό κ. Βίκυ Τατσοπούλου, τις κυρίες και τους κυρίους, ΣωτηρίαIMG_2041 Παπαδημητρίου, Τάσο Μπούχλα, Κατερίνα Καραπιπέρη, Ελένη Καβαλάκη, Ουρανία Μπούρμπη, Δήμητρα Κούβαρη, Ιωάννα Οικονομάκου, Βασίλη Παρτσινέβελο, Κέρυ και Βασιλική Μακρογαμβράκη, Εριφύλη Πετσά.

Τιμητικό άγημα του Λιμενικού Σώματος συνόδευσε την ιερά λιτανεία. Η μπάντα του Δήμου Πειραιά απέδωσε τιμές και ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο με μαέστρο τον Παναγιώτη Λυκούδη.

Ευχόμαστε η Παναγία να μας χαρίζει Δύναμη, Υγεία, Ειρήνη και Προκοπή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *