Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εορτή Προφήτη Ηλία Περάματος

Τετάρτη 19 Ιουλίου και Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, εόρταζε ο ιερός Ναός Προφήτη Ηλία Περάματος. Τετάρτη 19 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής, ώρα 7μμ, τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Πέμπτη 20 Ιουλίου το πρωΐ, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός και περιφορά της Ιεράς Εικόνας.

Προσήλθαμε και μεις, ανήμερα της γιορτής το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, που είναι κτισμένος σε ψήλωμα του Περάματος με μεγάλη θέα, για να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες και την περιφορά, να ανάψουμε το κεράκι μας, να προσκυνήσουμε και να παρακαλέσουμε τον Άγιο και Προφήτη Ηλία, να μας έχει όλους καλά.

Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού, ένας από τους οποίους, ο π. Ορέστης, ήταν συμμαθητής μου από το δημοτικό και μάλιστα στο ίδιο θρανίο.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Ένωσης Περάματος κ. Χαράλαμπο Δρακάτο, τον κ. Θανάση Παπανικολάου, που εκτέλεσε και χρέη ιεροψάλτη.

Ευχόμαστε ο Προφήτης Ηλίας να μας έχει όλους καλά και του χρόνου να είμαστε όλοι παρόντες την πανηγυρική γιορτή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *