Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.Μια Μαγική Βραδιά στην Δημοτική Πινακοθήκη

παυλάκου 7 Την Παρασκευή το βράδυ η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, στο πλαίσιο της σειράς «Συνομιλίες με ανθρώπους που έχουν ενεργή δράση στον Ελληνικό Πολιτισμό», πραγματοποίησε εκδήλωση την οποία άνοιξε το εξαιρετικό μέλος της, καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης και πιανίστας κ. Δημήτρης Λαουτάρης που μας ταξίδεψε με την μουσική του και μας γέμισε νοσταλγία, βγάζοντάς μας από την νοσηρή πραγματικότητα που ζούμε λόγω κορωνοϊού.

Η εκδήλωση ξπαυλάκου 8εκίνησε με την επίσημη προσκεκλημένη σκηνοθέτιδα, κινηματογραφίστρια και σεναριογράφο κ. Ελεάννα Σαντοριναίου. Το θέμα ήταν «Τα μυστήρια της Γραφής, από τον Λόγο στην Πράξη». Την περιεκτική παρουσίαση του έργου της σκηνοθέτιδας ανέλαβε η καθηγήτρια Δημιουργικής Γραφής Σταματάκη Μαρία, η οποία το υλοποιεί, σε ετήσιο Εργαστηριακό Κύκλο Δ.Γ., για την Ετ.Γρ.& Τ.Π.

Η παρουσίαση έγινε με προβολή σε power point του έργου της κ. Σαντοριναίου και οι συμμετέχοντες, μετά την ομιλία της, είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν τους σκοπούς, την μεθοδολογία και τις δράσεις του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου, καθώς και να γνωρίσουν, εκ των έσω, τις τεχνικές, προκλήσεις, ζητούμενα του σεναριακού – θεατρικού λόγου από την ταλαντούχα σκηνοθέτιδα, η οποία εργάζεται στην Ελλάδα και στην Αγγλία και έχει λάβει πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό, αλλά έχει στο ενεργητικό της και συνεργασίεπαυλάκου 9ς με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Ετ.Γρ. & Τ.Π. απένειμε Τιμητικό Δίπλωμα στην κα Σαντοριναίου για την σημαντική προσφορά της στον Πολιτισμό και την Τέχνη που υπηρετεί.

Δυστυχώς οι απαγορεύσεις λόγω covid περιόρισαν πολύ τον αριθμό των παρευρισκομένων, αλλά έστω και έτσι η προσέλευση των ενδιαφερομένων που ασχολούνται και παρακολουθούν τα συγκεκριμένα μαθήματα ήταν αθρόα, η δε ικανοποίησή τους για την βραδιά ήταν φανερά έκδηλη.

Ευχαριστούμε τους συντελεστές της εκδήλωσης που εργάστηκαν γι αυτήν, αλλά και τις κυρίες της Πινακοθήκης: κ. Τζιώτη Σταυρούλα (Προϊσταμένη) και κ. Καψοκόλη Άννα, υπεύθυνη εκδηλώσεων, που ήταν πανταχού παρούσες και έτοιμες να μας λύσουν τα τυχόν προβλήματα που θα μπορούσαμε να έχουμε.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκτός από την Πρόεδρο Σοφία Παυλάκου, την Μαρία Σταματάκη που ανέλαβε την παρουσίαση και την ομιλήτρια Ελεάννα Σαντοριναίου, οι: Νινέττα Θεοχάρη – Παπαοικονόμου, Παναγιώτης Βλασόπουλος, Δημήτρης Λαουτάρης, Λιλή Ημέλλου, Δημήτρης Πετρούνιας, Σταυρούλα Βενιέρη, Σωτηρία Λέκκα, Σταύρος Παπουτσής, Κώστας Ευσταθίου, Αντώνης Χαριστός, Φιλίτσα Παυλιώτη, Γιάννης Παπαχατζάκης, Θεοχάρη – Παπαοικονόμου Νινέττα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *