Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευθύνες ΕΟΔΥ για τους 2500 νεκρούς

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΔυστυχώς ακόμη και εν καιρώ φονικής πανδημίας υπάρχουν συγκρούσεις και δυσαρμονία μεταξύ της ομάδας των λοιμωξιολόγων και των υπευθύνων του ΕΟΔΥ. Φαίνεται ότι τα κατάλοιπα του εμφυλίου πολέμου δεν μας αφήνουν να μονοιάσουμε ακόμα και όταν ο θάνατος μας απειλεί.

Οι ευθύνες του ΕΟΔΥ και Υπ. Υγείας απαριθμούνται ως εξής:

  1. Έλλειψη προετοιμασίας παρά τα πρώιμα σημάδια της επερχόμενης καταστροφής. Κάποιοι ολιγώρησαν και η κατάσταση στη Β. Ελλάδα υποεκτιμήθηκε με τεράστιο κόστος σε ζωές λόγω της αβελτηρίας και αμβλυμμένης προσοχής των υπευθύνων με τα νεκρά αντανακλαστικά
  2. Τα κενά και οι ανακρίβειες στα στοιχεία που δόθηκαν για την πορεία της πανδημίας οδήγησαν σε τραγελαφικές καταστάσεις σε ανακοίνωση του ημερησίου δελτίου κρουσμάτων.
  3. Απραξία και λήθαργος για τα εξής απίθανα της Θεσσαλονίκης: Αρχές Σεπτεμβρίου οι φοιτητές επέστρεφαν, 5.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν στις 30/9 έξω από το ξενοδοχείο λόγω ποδοσφαίρου. Όλοι αυτοί χωρίς μάσκες σαν να μην υπήρχε πανδημία. Τα ίδια με τους πιστούς στην εορτή του πολιούχου, στις καφετέριες, στα μπαρ κλπ με τους νεαρούς πελάτες χωρίς μάσκες. Ακόμα και οι σερβιτόροι δεν τις φορούσαν με την Δημοτική Αστυνομία σε πλήρη απραξία και αδράνεια. Οι ευθύνες για τον υγειονομικό εκτροχιασμό της Θεσ/νίκης είναι τεράστιες αφού έπρεπε ο ΕΟΔΥ να απαγορεύσει την μετακίνηση προς τους πράσινους νομούς και μάλιστα από την 1/9/2020.

Ως προς τις Σέρρες επετράπη να μετακινούνται λεωφορεία από Θεσ/κη για τα night clubs και να δημιουργείται απίστευτος συνωστισμός. Οι Αρχές συνέχιζαν με μηδενικό έλεγχο.

  1. Με το δεδομένο πως εκατοντάδες μπήκαν στη χώρα (από Αλβανία, Βουλγαρία κλπ) με πλαστά αρνητικά τέστ ο Υπουργός Δικαιοσύνης αμέλησε να ασκήσει διώξεις σύμφωνα με τον νέο νόμο (άρθρο 285 ΠΚ παρ. 3: Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη), αφού εξέθεσαν σε κίνδυνο ζωής χιλιάδες συμπολίτες μας δημιουργώντας επιδημιολογική «βόμβα».

Στη Κίνα σήμερα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, έχουν 3 θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού, αφού εφήρμοσαν την ιχνηλάτηση των κινήσεων όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσω του κινητού του ασθενούς, στη δε Ν. Κορέα με εκτεταμένη χρήση καμερών ασφαλείας στους δρόμους, παρακολούθηση στοιχείων πιστωτικών καρτών για αποκάλυψη συναλλαγών κάθε «υπόπτου», παρακολούθηση των διαδρομών του και ανάλυση στοιχείων GPS από τα κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητα κ.α.

Το μέγα δίδαγμα από την πανδημία: «Ου μετανοείν αλλά προνοείν χρη τον άνδρα τον σοφόν».

Γεώργιος Τρανταλίδης

Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *