Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευθύνες Κονιόρδου – Μενδώνη

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣ     Τα ποιμνιοστάσια των ψηφοφόρων επιλέγουν για βουλευτές αυτούς που βλέπουν…….στα σίριαλ και τα ριάλιτι! Τώρα θα πρέπει να αισθάνονται φρίκη, με την χιονοστιβάδα των αποτρόπαιων εγκλημάτων και ενδεχομένως να αναθεωρήσουν τα  κριτήρια της ψήφου των. Και αν αυτά είναι τα κωμικοτραγικά κριτήρια του «μη πολίτη», τι να πει κανείς για τα κριτήρια ενός πρωθυπουργού, να επιλέγει έναν σάτυρο, παιδεραστή, παιδόφιλο κλπ για μια υπουργική θέση με τη μέθοδο της ρουλέτας;

Ποτέ δεν σχολιάζω ποινική υπόθεση όταν δεν ξέρω το περιεχόμενο της δικογραφίας και είναι λυπηρό μαρτυρικές καταθέσεις και υπομνήματα να γίνονται φέιγ βολάν. Μπορώ όμως να σχολιάσω τα ανατριχιαστικά δημοσιεύματα αφού αναφέρονται σε φρικώδη εγκλήματα.

Η Κονιόρδου (πρώην υπουργός στο ΥΠΠΟ-ηθοποιός) έπρεπε να είχε αρνηθεί οποιαδήποτε συνεργασία με τον παιδόφιλο. Πώς συμπρωταγωνίστησε μαζί του στον «Οιδίποδα»; Γιατί να συνεργαστεί μαζί του στην παράσταση «Πέρσες»; Αφού γνώριζε ότι ήταν παιδόφιλος γιατί δέχτηκε να παίξει μαζί του; Άραγε δεν γνώριζε ότι πρόκειται περί μανιακού αχόρταγου παιδεραστή; Πώς δέχτηκε να συμπράξει μαζί του; Δεν είναι εμετικό; Δεν την ενοχλεί η δυσωδία που αναδύεται από τον βούρκο; Δεν άκουσε ποτέ ότι είναι παιδόφιλος και ότι επί 30 χρόνια βίαζε ανηλίκους; Δεν γνώριζε για ένα άλλο βρώμικο και απεχθές σκηνικό με παιδεραστές, παιδοφιλία και βιασμούς ανηλίκων, αφού τόσα χρόνια είναι στο ίδιο συνάφι;  Η φωτογραφία της Κονιόρδου στο αναμνηστικό ενσταντανέ, δίπλα στο ζεύγος Μητσοτάκη αφαιρέθηκε χειρουργικά στο site της «Αυγής». Κατάπτυστη ενέργεια του ελληνικού κίτρινου τύπου.

Η θητεία της Μενδώνη αρχίζει στις 9-7-2019. Διέπραξε τρία σφάλματα. Δεν ρώτησε την Κονιόρδου για το ποιόν του Λιγνάδη. Φωτογραφήθηκε να την αγκαλιάζει (ντυμένοι και οι δύο στα λευκά). Άστοχη δήλωση της περί επικινδυνότητος του Λιγνάδη, διότι μπήκε στα χωράφια της δικαιοσύνης. Όταν η πιάτσα γνωρίζει ότι θα κυκλοφορήσουν ονόματα για βιασμούς, είναι δυνατόν να μην το ξέρει η Υπ. Πολιτισμού;

Οι Υπουργοί δεν ήξεραν ότι ήταν παιδεραστής; Δεν τον είδαν ποτέ να αλιεύει αγόρια; Δεν άκουσαν ποτέ ότι είναι παιδόφιλος και ότι επί 30 χρόνια βιάζει ανηλίκους; Ότι είχε στήσει κολαστήριο; Δεν ήξεραν το όργιο διαδόσεων που μαστιγώνουν τον Λιγνάδη; Δεν καταλάβαιναν  των ανωμαλία; Δεν έβλεπαν; Δεν άκουγαν; Γιατί σιωπούσαν; Γιατί δεν κατήγγειλαν; Άραγε καμία υπουργός δεν ήξερε για το βρώμικο σκηνικό, τα φρικώδη και αποτρόπαια εγκλήματα πίσω από κλειδωμένες πόρτες; Πάλι υπεισέρχεται η καταραμένη «συναδελφική αλληλεγγύη»; Η σιωπή ισοδυναμεί με σύμπραξη.

Εφόσον ο διορισμός του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο είναι το ύψιστο αξίωμα για τον πολιτισμό, είναι αυτονόητο ότι ο εκάστοτε Υπουργός οφείλει να επιδείξει τη μέγιστη προσοχή. Οι Υπουργοί θα πρέπει να έχουν ευαίσθητες κεραίες, να είναι υποψιασμένοι. Εάν όχι, τότε οφείλουν να παρακολουθήσουν εντατικά φροντιστήρια ώστε να μάθουν να αφουγκράζονται τις εισηγήσεις των καταξιωμένων πολιτών. Γιατί άραγε παριστάνουν τους μουγγούς; Όταν οι υπουργοί δεν τείνουν ευήκοον ους στις εισηγήσεις των πολιτών και ούτε καν απαντούν στις γραπτές προτάσεις τους τότε πρέπει να τους επιβάλλονται αυστηρότατες κυρώσεις.

Όσα συνέβησαν ήσαν δυνατά χαστούκια σ’ αυτούς που γνώριζαν και προτίμησαν να γυρίζουν το βλέμμα αλλού. Το ρεζιλίκι του πολιτισμού.

Πελώριες οι ευθύνες των Υπ. Πολιτισμού των τελευταίων 30 ετών αφού ουδέποτε άσκησαν έλεγχο σε σκηνοθέτες και ηθοποιούς ώστε να προβάλλουν τηλεοπτικές σειρές με ποιότητα  αντί για την απανθρωπιά  του μηδενισμού. Η αφασία και ο ανατολίτικος λήθαργος των ιθυνόντων οδηγούν πάντα σε τραγωδίες. Η αποκαθήλωση των παιδόφιλων και διεφθαρμένων από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές έπρεπε να ήταν η πρώτη ενέργεια των δύο υπουργών. Η ζημιά που προκάλεσε η ολιγωρία αυτών, είναι τεράστια αφού ο ηθοποιός παύει να σημαίνει φως. Δεν ποιεί ήθος. Τα πάντα αλλάζουν στον κόσμο του θεάματος. Ακόμα και μετά την πανδημία, ο πολίτης είναι αηδιασμένος και δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το θέατρο. Δυστυχώς τώρα δεν θα κόβονται εισιτήρια όπως παλιά. Οι υπουργοί δεν  σκέφτηκαν καν το οικονομικό πλήγμα για τους 10.000 ηθοποιούς.  Ο πολιτισμός είναι ο αέρας που αναπνέουμε. Κι όταν ο αέρας αυτός είναι τοξικός, από τα εγχώρια καλλιτεχνικά ‘’Σόδομα και Γόμορρα’’, ρηχές και εύθραυστες θα είναι και οι ευαισθησίες μας. Αλίμονο εάν πολιτική σημαίνει ηδονή της δημοσιότητας.

Είναι δυνατόν να διορίζει Πρωθυπουργός (Σημίτης-2001) στο ευαίσθητο Υπ. Παιδείας την Ελ. Κούρκουλα που όψιμα έρχεται μάρτυρας υπεράσπισης υπέρ του παιδόφιλου;

Όπως έχω επισημάνει με δεκάδες επιστολών μου: ο διορισμός υπουργών δεν είναι ρουλέτα και οι εκάστοτε πρωθυπουργοί πρέπει να επιλέγουν αξιοκρατικά τον άριστο. Όλα αυτά που προκάλεσαν κυκλώνα και τεκτονικό σοκ στην κοινωνία θα είχαν αποφευχθεί εάν είχε απορριφθεί τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Δεκάδες χρόνια τα φωτεινά μυαλά και οι ηθικοί εξοστρακίστηκαν από τους διαπλεκόμενους και πήραν των ομματιών τους για το εξωτερικό. Υποσχέσεις παιδόφιλων για …….καριέρα στο θέατρο με όνειρα κομμάτια. Η ηθική κατάπτωση σε ελεύθερη πτώση.

Η ομερτά (σιωπή) είναι κατάπτυστη. Η αφασία υπουργών άφησε χώρο για φρικτά κακουργήματα μετατρέποντας το θέατρο σε χώρο απίστευτης ακολασίας. Όταν είσαι υπουργός και δεν ενεργείς ακαριαίως, έστω από ευήθεια ή επιπολαιότητα, δεν κάνεις γι’ αυτή τη θέση. Οφείλεις να παραιτηθείς μόνη σου χωρίς ούτε ένα νεύμα. Η όποια συγκάλυψη είναι ασυμβίβαστη με την υπουργική ιδιότητα.

Είναι αναμφισβήτητο πως στη Δημοκρατία κάθε Πρωθυπουργός «δεν γίνεται, δεν γίνεται, ένας άνθρωπος να κάνει τα πάντα» [«ουκ έξεστιν, ουκ έξεστιν έν΄άνδρα πάντα πράττειν»] (Δημοσθένης «Φιλιππικός» Α΄, 46. Θα πρέπει να θυμάται το του Σόλωνος: «όταν αξιώνεις ευθύνες απ΄ τους άλλους, πρέπει ν΄ αναδέχεσαι και εσύ τις δικές σου»[«εύθυναν ετέρους αξιών διδόναι, και αυτός ύπεχε»]. Η συμβολή του παλαιού θεμιστοπόλου Ισοκράτη είναι πολύτιμη: «Όταν πάρεις εξουσία, μην χρησιμοποιείς κανέναν «πονηρό» (κακό) στις διοικητικές θέσεις΄ επειδή για τα λάθη εκείνου, εσένα θα κατηγορήσουν σαν υπαίτιο. [« εις αρχήν κατασταθείς, μηδενί χρω πονηρώ προς τας διοικήσεις΄ εάν γαρ εκείνος αμάρτη, σοι αναθήσουσι τας αιτίας»].

Γιώργος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Αριστείδου 15, Πειραιάς Τ.Κ. 18531

(Τηλ. 210 – 4127088  κιν. 6946-464125

email: info@tralaw.gr Φαξ.210- 4137813)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *