Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η γη θερμαίνεται ή ψύχεται; Χιόνισε… στην Έρημο Σαχάρα

 

2994865Ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα πλήττουν πολλές περιοχές του πλανήτη. Η έρημος της Σαχάρας πάγωσε, ενώ το χιόνι σκέπασε περιοχές στα νοτιοδυτικά της Σαουδικής Αραβίας με την θερμοκρασία να ολισθαίνει στους μείον 2 Βαθμούς Κελσίου, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και μισό αιώνα.

Είναι η δεύτερη φορά στα χρονικά που η κόκκινη άμμος γίνεται λευκή, καθώς το χιόνι καλύπτει την έκταση 9.200.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο.

«Όλοι ήταν έκπληκτοι στη θέα ότι πέφτει χιόνι στην έρημο, είναι τόσο σπάνιο περιστατικό. Ήταν απίθανο να το βλέπεις καθώς το χιόνι ενωνόταν με την άμμο.

Οι κάτοικοι της περιοχής Aïn Séfra, στην Αλγερία, ξύπνησαν μέσα σε λευκή πανδαισία με σχεδόν ένα μέτρο χιόνι, το οποίο προκάλεσε χάος στην πόλη που θεωρείται «πύλη» προς την έρημο. Λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν στους παγωμένους δρόμους ενώ τα παιδιά, που πάντα μπορούν να δουν την όμορφη πλευρά και στην πιο απίθανη κατάσταση, άρχισαν να φτιάχνουν χιονάνθρωπους και να κάνουν έλκηθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *