Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ΠΙΚΡΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΑΗ.ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ….

Δεν έπεισε η έκδηλη αμηχανία, των παρουσιαστών της σατιρικής εκπομπής Ράδιο Αρβύλα, ότι το θέμα του συμπαρουσιαστή τους, που διαπόμπευε τη σύντροφό του διαδικτυακά, δεν τους είχε επηρεάσει, ως εκπομπή. Κακώς μάλιστα, αναφέρθηκαν στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που κατέκρινε την προ καιρού, στάση των ιδίων, προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σχετικά με άλλο θέμα, γνωστού θεατρανθρώπου, που θα κρίνει η δικαιοσύνη. Δεν είναι υπερασπιστική γραμμή αυτή. Οι λοιποί, μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε. Άλλωστε, τούτους τους έσχατους καιρούς, περισσεύει η ε-σχατολογία, που μας έχει κουράσει. Συνεχώς ακούγονται διάφορες καταστάσεις περίεργες, που κηλιδώνουν υπολήψεις επωνύμων. Άλλο να μαγνητοσκοπείς ο ίδιος την σύντροφό σου και να ανεβάζεις το βίντεο σε δημόσια θέα κι άλλο να μαγνητοσκοπούν και να στήνουν τρίτοι, βρώμικα παιχνίδια, κάνοντας δολοφονία προσωπικοτήτων, μέσα από ιδιαιτερότητες κρεβατοκάμαρας, (όπου ο καθένας πρέπει να εξηγήσει και πως βρέθηκε εκεί, διότι στις κρεβατοκάμαρες, δεν παίζουμε μπιρίμπα), παράνομες παρακολουθήσεις και κατεψυγμένες καταγγελίες. Αλλά και εμείς, ως τηλεθεατές, βιαζόμεθα καθημερινά, από το χαμηλό επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης. Ούτε μια επιμορφωτική εκπομπή, ούτε ένα δείγμα καλού γούστου, αν εξαιρέσουμε τις ενδυματικές επιλογές παρουσιαστών και επιτεύγματα της πλαστικής χειρουργικής, που έμμεσα προβάλλονται. Θα ήταν προτιμότερο, να προβληθούν αναστηλώσεις αρχαίων μνημείων, που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους… Αναζητήστε παρουσιαστές ξένων καναλιών και διαπιστώστε τη διαφορά… Εκεί δεν αποβάλλονται ρατσιστικά ηλικιωμένοι, κυρίως γυναίκες, αλλά επικρατεί βαθιά μόρφωση, απλότητα και φυσικότητα…

Η επιστημονική αυθεντία του επιφανειακού μικρόφωνου, έχει καταργήσει την αξιοκρατία. Χρεωκοπημένη χώρα, έχει κολλήσει σε εκπομπές τύπου Big Brother, σήριαλ βλαχομπαρόκ, και φθηνό χιούμορ, προβάλλοντας την επιβράβευση μιας άχρηστης πολυτέλειας, κενότητας, ελαφρότητας… Ακόμα κι αυτές οι εξαιρετικές μεταπολεμικές ελληνικές ταινίες, προβάλλονται συνεχώς ως σωσίβιοι λέμβοι ποιότητας, διότι ίσως πληρώνονται λιγότερα δικαιώματα, στους ηθοποιούς και λοιπούς συντελεστές, εφόσον οι περισσότεροι έχουν αποβιώσει…

 

ΕΦΥΓΕ Ο ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ

Και όπως κάθε καλός στρατιώτης, έφυγε πάνω στον πόλεμο.

Αντισυμβατικός, φιλελεύθερος, δημοκράτης, υπήρξε ο τελευταίος προβεβλημένος υπερασπιστής της μεσαίας τάξης, που αφανίζεται και εξολοθρεύεται μεθοδικά, κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Ώρες μετά το θάνατο του, χαρακτηρίστηκε μονολιθικά, ως «ανεμβολίαστος», από ημιμαθείς, που παρουσιάζονται ως αυθεντίες – ιολόγοι κι επί παντός επιστητού, με μοναδικό γνωστικό μέσο, ονομαστικά, τα εμβόλια covid. Η φθηνή εργαλειοποίηση του θανάτου του, από μουζαχεντίν των ιδίων εμβολίων, αποτελεί προσβολή μνήμης νεκρού, που έζησε όπως ήθελε κι όσα πίστευε τα έζησε, επομένως σχόλια για τις επιλογές του περιττεύουν.

Στη ζωή, δεν έχει σημασία πότε πεθαίνεις, αλλά κατά πόσο, όσα διακηρύσσεις, τα βιώνεις ως «στάση ζωής».

Ο Γιώργος Τράγκας, μπορεί να πέρασε στην άλλη όχθη, νικημένος από τον κορονοϊό, όμως έφυγε γεμάτος, από αγάπη κι εκτίμηση όλων των απλών καταπιεσμένων ανθρώπων, που κάθε πρωί, ξεκινούσαν με τη φωνή του στο ραδιόφωνο και ζούσαν κι εκείνοι μαζί του μερικά λεπτά ελπίδας κι ελευθερίας, έστω και από τα ερτζιανά….

Βλέπετε, δεν είναι μειωμένης αντίληψης όσοι αποβιώνουν κι εμείς, που μένουμε πίσω ευφυέστεροι. Ας μη λησμονούμε ότι ανά πάσα στιγμή αναπόφευκτα, έρχεται κι η σειρά μας…

Ο Γιώργος Τράγκας, έφυγε όρθιος, πάνω στον αγώνα του, για μια Ελλάδα καλύτερη, ευνομούμενη, ελεύθερη. Θα ήταν ατόπημα, να διαδίδεται ότι υπήρξε «αντιεμβολιαστής», ενώ ουσιαστικά, υπερασπιζόταν το ελεύθερο δικαίωμα επιλογής του κάθε πολίτη, ως προς οιαδήποτε παρέμβαση στο σώμα του. Ως γιός γιατρού άλλης εποχής, γνώριζε καλά, την σημασία της συναίνεσης του ασθενή, ως προς κάθε ιατρική πράξη, που υφίσταται.

Κάποτε και στην ιατρική, υπήρχαν όρκοι, αρχές, αξίες, ιδανικά. Σήμερα, υπάρχει και μια νέα, πολιτικά επιδοτούμενη επιστήμη, της κομματικής γραμμής κι όχι της συνεχούς έρευνας και του ανοιχτού διαλόγου, που δεν πρέπει να γίνεται σε τηλεπαράθυρα…

Θερμά συλλυπητήρια, στην οικογένειά του, τους συνεργάτες και συναγωνιστές και ευχές να συνεχίσουν την πορεία του, πάνω στη γραμμή, που χάραξε.

Goodnight sweet prince… And flights of angels sing thee to thy rest…

 

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ «ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ»

ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ

1ο. Πρώτα από όλα, γιατί σε καιρό κινδύνου, διχάζεται η κοινωνία.

2ο. Έχει αποδειχθεί περίτρανα, ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και νοσούν.

3ο. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι ανεπαρκή, υποστελεχωμένα και στερούνται σύγχρονου εξοπλισμού. Επιβάλλεται πρόστιμο σε πολίτες, που δυνητικά μπορεί να νοσήσουν; Το αντίθετο έπρεπε να συμβαίνει. Οι πολίτες έπρεπε να επιβάλουν πρόστιμα στο πολιτικό σύστημα, που άφησε τα νοσοκομεία γυμνά και με το πρόσχημα του εμβολιασμού, κρατά σε αναστολή, όπως αναφέρεται, έμπειρους υγειονομικούς.

4ο. Εισήχθησαν ελάχιστες δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη θεραπεία της φονικής νόσου.

5ο. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει η σωτήρια συσκευή ECMO στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ και αν χρησιμοποιείται, αρκεί μόνο μία για τις ανάγκες του πληθυσμού;

6ο. Κυβέρνηση – χωροφύλακας, μέσα από  υγειονομικά πρωτόκολλα, δε νοείται.

7ο. Αλαλούμ και με τους ιερωμένους μας, τους οποίους καλούν, να παρεμβαίνουν μέσα από υγειονομικά πρωτόκολλα, ελέγχοντας όσους εισέρχονται στους Ιερούς Ναούς. Ο ρόλος του κληρικού, είναι για να ελέγχει θέματα ηθικής και δογματικής τάξεως. Όποιος νομίζει ότι κινδυνεύει σε δημόσιο χώρο ή στο ναό, να μην προσέρχεται.

Αλίμονο, αν ο Ιδρυτής της Εκκλησίας, που θεράπευε λεπρούς, τυφλούς εκ γενετής και ανέστησε νεκρούς, ζητούσε πιστοποιητικά από τον κόσμο, που συνέρρεε δίπλα Του.

8ο. Ως πότε θα ασκείται ψυχολογική βία στον πληθυσμό, με πρόσχημα μια επικίνδυνη ιογενή λοίμωξη, ενώ ταυτόχρονα, η μοναδική αλλαγή στο υγειονομικό σύστημα της χώρας, υπήρξε η επίταξη ανειδίκευτου προσωπικού και η αναστολή εργασίας ειδικευμένων υγειονομικών; Ουδεμία ενέργεια προώθησε ειδικά μέτρα, όπως εξαερισμός σε λεωφορεία, νοσηλευτικά ιδρύματα και λοιπά. Το ανοικτό παράθυρο, χρησιμεύει σε όσους επιθυμούν να το σκάσουν, εκτός από τον κορονοϊό, που μένει μέσα και θερίζει.

9ο. Ας μιλήσουμε επιτέλους απλά, κατανοητά κι ειλικρινά, στους πολίτες. Να αντιληφθούν τη σημασία του εμβολιασμού, δίχως υπερβολές, που συντέλεσαν στην έλλειψη πίστης σε αυτό και στις κυβερνητικές αποφάσεις. Πάντα εμβολιαζόμασταν ΚΑΙ για την κοινή γρίπη. Το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο, προφυλάσσει από τέσσερις επικίνδυνους ιούς της γρίπης. Είναι αλήθεια ότι νοσούσαμε από γρίπη ακόμα κι αν είχε προηγηθεί ο εμβολιασμός μας; Ναι έτσι είναι. Είναι αλήθεια ότι το αντιγριπικό δεν μας προφύλασσε εντελώς από ΟΛΟΥΣ τους ιούς της γρίπης, αλλά από τους 4 περισσότερο επικίνδυνους; Ναι είναι αλήθεια. Τότε, γιατί ενώ γνωρίζουμε την δυνατότητα των ιών να δημιουργούν εκατοντάδες, χιλιάδες παραλλαγές και μεταλλάξεις, δεν εξηγούμε αυτόν τον μηχανισμό στον απλό κόσμο, ώστε να αντιληφθεί ότι και το εμβόλιο για τον κορονοϊό βοηθά, αλλά και τα λοιπά μέτρα προστασίας είναι εξίσου 100% απαραίτητα, όσο διαρκεί η πανδημία του ιού φονιά;

Αλλά το θέμα της πανδημίας, είναι και οικονομικό… Άλλωστε αποτελεί το επιστέγασμα μιας αέναης προκλητής οικονομικής κρίσης…

 

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ;

Γιατί είχε αντίκρισμα σε γη και χρυσό. Δύο είναι οι αξίες στα επίγεια μέρη: Η γη και τα πολύτιμα μέταλλα. Όταν μάλιστα ο χρυσός, ευρίσκεται σε τσέπες πολιτών και η γη στην κληρονομιά τους, τότε τι κάνεις; Τους τρυφηλοποιείς, τους φτωχαίνεις, τους ευνουχίζεις, τους αρρωσταίνεις και τέλος τους… κληρονομείς.

Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη συνθήκη του Breton Woods, το χαρτί, που μας είχαν δώσει ως νόμισμα κι ο έλεγχος του πέρασαν στα χέρια μιας ολιγαρχίας, μπρος στην οποία, τα έργα των ναζί, έμοιαζαν με έργα νηπίων.

Τα πολύτιμα μέταλλα, αν ενθυμείσθε, υπήρξαν τα πρώτα, που μάζεψαν με τη βοήθεια ανταλλακτηρίων, οι επικυρίαρχοι, με τα ψευδο-Μνημόνιά τους, αγοράζοντας ακόμα και τη βέρα της προγιαγιάς σας.( Ο όρος ψευδο-Μνημόνια, αντικατοπτρίζει την λύση σε τεχνητή πτώχευση μιας πλούσιας χώρας, που μπορεί να θρέψει το λαό της αυτόνομα, είναι ενεργειακά αυτόνομη, αλλά ακρωτηριάζεται συνεχώς, μέσα από έργα κλεφτών και κλεπταποδόχων). Ψευδο-Μνημόνια, όπως θα λέγαμε Ψευτοθόδωρος… Για το λόγο αυτό, δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη, σε όποιον τον φτώχυνε, τον αφήνει αγράμματο και άκληρο γιατί δεν επιτρέπει στους νεολαίους να δημιουργήσουν οικογένειες και προωθεί την ανηθικότητα και την ασέβεια σε πατρώα θρησκεία και προγόνους. Όσο για κάτι θεονεκρολάγνους, που θεωρούν ότι η Ορθοδοξία, σκότωσε την πατρώα θρησκεία των Ελλήνων, καλά θα κάνουν να σωπαίνουν, γιατί γνωρίζουν καλύτερα από όλους, το βάθος δεκάδων χιλιετηρίδων, της Ελληνορθόδοξης πίστης.

Αυτά για σήμερα, με αγάπη, από τη θεία Κυριακούλα…..

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *