Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής

ρολόΡολό κρασάτο

Υλικά: 1κιλο κύμα μοσχαρίσιο, 1 μικρό ποτηράκι του κρασιού λάδι, 2 κουταλιές σούπας ξύδι, 1 αυγό, 1,1/2 κούπα κρασί, 1 κούπα τυρί τριμμένο, 1 σακουλάκι φρυγανιά, 1 πιπεριά, 200 γρ. τυρί τύπου ρεγγάτο, πιπέρι, αλάτι, κάρυ, πάπρικα, θυμάρι ρίγανη μπαχάρι, 1 κούπα ρύζι σκληρό, 3 κούπες νερό.

Εκτέλεση: Σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά ρίχνω όλα τα υλικά και τα ζυμώνω, ανοίγω στο μάκρος κόβω στρογγυλές ροδέλες πιπεριά τις βάζω στη μέση σειρά μέχρι κάτω και βάζω μέσα στη ροδέλα από ένα κομμάτι τυρί κα αρχίζω να το στρίβω να γίνει ρόλο το τρίβω με λίγα μπαχαρικά και το βάζω στο πυρέξ. Βάζω σε μια λεκάνη τις πατάτες κτυπάω λάδι 1 λεμόνι λίγο από τα μπαχαρικά και το ρίχνω στο πυρέξ, πάνω στο ρόλο. και τις πατάτες το βάζω στο φούρνο και όταν ψηθεί από πάνω αρχίζω να ρίχνω το κρασί σε 3 δόσεις.

Πρέπει να ψηθεί 1,1/2 ώρα στους 200 βαθμούς.

Το πιλάφι βάζω 2 κουταλιές μαργαρίνη να ζεσταθεί και ρίχνω το ρύζι και το κνορ τα φέρνω γύρω να πάρει χρώμα και ρίχνω 3 κούπες νερό και βράζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *