Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η συνταγή της Φωνής

Απολαυστικά Κανελόνια

κανελόνιαΥλικά:(για 6 μερίδες): 1 κιλό κιμά, 5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες (ξεφλουδισμένες) (3 για τον κιμά & 2 για τα κανελόνια), 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο), 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο), ½ φλιτζάνι λευκό κρασί, 1 κ.γ. ζάχαρη, 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο), 1 ξύλο κανέλας, 150 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια), 150 γρ. κασέρι (τριμμένο), (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια), Αλάτι, Πιπέρι, Λάδι, Νερό, 25 κανελόνια

Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και αφού κάψει βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Έπειτα ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός των τυριών) και ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα τουλάχιστον. Αφού ο κιμάς κρυώσει λίγο ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε μέχρι να πάνε παντού.

Με ένα κουτάλι του γλυκού γεμίζετε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί. Αφού τα βάλετε όλα ρίχνετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα (τη σάλτσα). Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

Δύο λεπτά προτού να είναι έτοιμα τα κανελόνια ξεσκεπάζετε και ρίχνετε από πάνω τα τριμμένα τυριά, τα βάζετε πάλι στον φούρνο και αφήνετε μέχρι να λιώσουν για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά.

Τολμήστε να προσθέσετε κάποια υλικά που σας αρέσουν στη γέμιση ή να κάνετε μία παραλλαγή στη σάλτσα και να δοκιμάσετε τη δική σας εκδοχή. Απομένει να τα σερβίρετε και να τα απολαύσετε.

Σημείωση: Αν είναι να βρεθείτε στο τραπέζι 9 άτομα, όσα επιτρέπει η καραντίνα, προσθέστε ανάλογα υλικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *