Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η συνταγή της Φωνής

Φιλέτα γλώσσας με πιπεριές και σάλτσα μουστάρδας

γλώσσεςΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ: 800 γραμμάρια φιλέτο γλώσσας, 1 κρεμμύδι, 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κίτρινη πιπεριά, 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, 100 ml λευκό κρασί, 200 ml ζωμό λαχανικών ή ψαριού, χυμό απο 1 λεμόνι, 50 γρ. μουστάρδα πικάντικη, 1 κ.ς. βούτυρο, 4-5 κλων. φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά), ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πολύχρωμες πιπεριές και το τζίντζερ και τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σωτάρουμε μόνο από τη μία πλευρά.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί κατά το 1/3 της ποσότητάς του. Έπειτα ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, τόσο ώστε να μην καλύψει τα κομμάτια της γλώσσας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, για 7-10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την πικάντικη μουστάρδα, το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Στο τέλος ρίχνουμε το κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *