Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η Συνταγή της Φωνής

Σαλάτα με μαριναρισμένα λαχανικά, ταχίνι και Γραβιέρα

σαλάταΥλικά:

Για την σαλάτα: 150γραμ. κόκκινο λάχανο, 50γραμ. μπρόκολο, 50γραμ. κουνουπίδι, 50γραμ. φοινόκιο, 1 καρότο, 2 μανιτάρια, 1 κολοκυθάκι, 2 κουταλιές της σούπας μάραθο, ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 150 γραμ. Γραβιέρα. Μαύρο σουσάμι.

Για το ντρέσινγκ: 80γραμ.g ταχίνι, 30 γραμ. μέλι, 40 ml ελαιόλαδο, 30 ml ζεστό νερό, 30 ml λευκό ξύδι μπαλσάμικο, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, Πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε σε λεπτές φέτες το κολοκυθάκι, το καρότο, τα μανιτάρια και το φοινόκιο. Επίσης, σε μικρές φουντίτσες κόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο, βαθύ πιάτο όλα τα παραπάνω λαχανικά και προσθέτουμε, κομμένη σε κύβους, τη Γραβιέρα.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατέβουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Κρατάμε λίγη ποσότητα για το σερβίρισμα και με το υπόλοιπο περιχύνουμε τα λαχανικά. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πάρουν τα αρώματα του μείγματος.

Ψιλοκόβουμε το κόκκινο λάχανο και το τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Από πάνω προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά με τη Γραβιέρα Light και το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το μαύρο σουσάμι, το ψιλοκομμένο μάραθο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *