Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής

Δροσερή σαλάτα με φακές

Υλικά: 300 γρ. φακές χονδρές, 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, 1 σκελίδα σκόρδο, 3 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, κατά βούληση, πιπέρι, κατά βούληση, 1 λεμόνι χυμός, 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση, 1 κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη, μία μεγάλη χούφτα κόλιανδρο, μόνο τα φυλλαράκια, 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις φακές για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις φακές, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αποσύρουμε από το τηγάνι το σκόρδο και το λιώνουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα σκόρδου τις φακές όσο είναι ακόμα ζεστές. Τις αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε στο μπολ με τις φακές το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, την κόκκινη πιπεριά, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *