Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεοφάνεια 2023…Ο Πειραιάς καρδιά της Ελλάδας

IMG_7637Με την δέουσα λαμπρότητα και την Εκκλησιαστική τάξη που αρμόζει στην ημέρα, τιμήθηκε την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανίων στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

θεοφάνεια 1 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, το πρωί εψάλει η Ακολουθία του Όρθρου Χοροστατούντος του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου και στην συνέχεια τελέστηκε Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνυμου, συλλειτουργούντων του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου και του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ.

Στην συνέχεθεοφάνεια 2ια, τελέστηκε εντός του Καθεδρικού Ναού η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και ακολούθως, στην ειδική εξέδρα που είχε τοποθετηθεί έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων, υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συμπαραστατουμένου υπό του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου και του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ.

Στο επίκεντρο των πανηγυρικών εορτασμών που τελέστηκαν στον Πειραιά, την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρόεδρό της εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ παρέστη και ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας.

Παρόντες, επίσης ήταν, ο Υπουργός κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, οι Υφυπουργοί κ.κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, Κώστας Κατσαφάδος, Ελευθέριος Οικονόμου, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Περιφεριάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, οι Αρχηγοί Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχοι Στυλιανός Πετράκης, Γεώργιος Αλεξανδράκης, αντίστοιχα, ο Αρχηγός της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος και Μέγας Ευεργέτης της Μητρόπολης Πειραιά κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, οι κ.κ. Πρόεδροι, του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλίας Κλάππας, του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, του Εμπορικού Συλλόγου, Θοδωρής Καπράλος. Οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι: Νανά Γλύκα, Αντωνία Καρακατσάνη, Δημήτρης Καρύδης, Κυριακή Μπουρδάκου, Γρηγόρης Καψοκόλης, Αλέκα Τουμαζάκου, Τάσος Μαρκαριάν, Παναγιώτης Ρέππας, Αντώνης Μοραντζής, ο Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Σπυρίδων Ευαγγελίδης.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονταν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος τα οποία και απέδωσαν τιμές στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού.

Η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος υπό τον Μαέστρο Γιώργο Βρεττός απέδωσε τιμές και συνόδευσε μελωδικά την ιερά πομπή.

Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Υποβρυχίων Καταστροφών, απόστρατοι και εν ενεργεία, βούτηξαν στη θάλασσα προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *