Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιερά Μητρόπολη Πειραιά και Σαλαμίνας ΓΟΧ.Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας 2022

DSC00512Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε φέτος η παραδοσιακή κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά και Σαλαμίνας ΓΟΧ.

Προηγήθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός της Περιτομής του Κυρίου και του Μητροπολίτη Πειραιά και Σαλαμίνας κ. Γερόντιου και τη συμμετοχή πολλών ιερέων και διακόνων της Μητρόπολης.

DSC00488Με το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα με την ευχή το νέο έτος 2022 να μας επαναφέρει στην κανονικότητα που έχει εκλείψει από τη ζωή μας,  να είναι ευλογημένο και κατάφορτο έργων αγαθών και όλα αυτά που βιώσαμε τα δύο συναπτά έτη, να γίνουν η κινητήριος δύναμη για την πνευματική μας άνοδο ώστε να χαρακτηριστεί δικαίως «Ενιαυτός Κυρίου» να επιστρέψουμε στην Ορθόδοξο πίστη και την παράδοσή των πατέρων μας για να λάμψει η σπουδαία ιστορία μας και ο πολιτισμό μας.

Το Αναλόγιο πλαισίωσε η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την χωραρχία του Μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη

DSC00491Από πλευράς εκπροσώπων των τοπικών αρχών παρέστησαν: ο Εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιώς Αντιπλοίαρχος  Λ.Σ κ. Χατζηδημητρίου Νικόλαος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, οι Βουλευτές κ.κ. Μαρκόπουλος Δημήτριος, Μανωλάκος Νικόλαος, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Χουρσαλάς Νικόλαος, η Περιφερειακή σύμβουλος Πειραιώς κ. Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, οι Πολιτευτές κ.κ. Σούτας Νικόλαος, Βαγιάκης Γεώργιος, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας κ. Δημητριάδης Κωνσταντίνος, η εκπρόσωπος του Βουλευτού κ. Μπουτσικάκη, κ. Κατσικάδη Γιούλη.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε τις εόρτιες ευχές του Ιερού Κλήρου, των τοπικών Αρχών, των ενοριακών εκκλησιαστικών συμβουλίων, των φιλοπτώχων αδελφοτήτων και του Χριστεπωνύμου πληρώματος  της Πειραϊκής εκκλησίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *