Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου Εορτή Τριών Ιεραρχών

IMG_6863Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, το απόγευμα στις 7 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου, εορτάστηκαν πανηγυρικά οι Τρείς Ιεράρχες, προστάτες της Παιδείας, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού.

Τον πανηγυρικό της ημέρας τον είχαμε από την Εκπαιδευτικό κ. Κυριακή Μάγκουρα, και ήταν εμπνευσμένος. Το τι δεν μας έμαθε η κ. Μάγκουρα. Όλος ο λόγος μια διδαχή, μια μεγάλη προσευχή για όλους μας να μας έχουν οι Άγιοι Ιεράρχες καλά και να μπορούμε, έστω και στο ελάχιστο  να ακολουθούμε τα βήματά τους.

IMG_2024Φιλέσπλαχνοι, φιλοπρόοδοι, πανεπιστήμονες, άφιέρωσαν την ζωή στον πλησίον, στο δίκιο, στην αγάπη για τον Χριστό και έδωσαν ακόμα και την ίδια την ζωή τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε πρόταση, ο λόγος της κ. Μάγκουρα να μοιραστεί σε όλα τα σχολεία για να μάθουν και όσοι δεν ήταν παρόντες, για να τον έχουμε πάντα κοντά μας και να τον διαβάζουμε.

IMG_2013Η γιορτή είχε και την μεγάλη καλλιτεχνική υποστήριξη από τον περίφημο σύλλογο του ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΥ ΑΥΛΟΥ, που μας έδωσε ωραία τραγούδια υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαρίας Αγγέλου με την παιδική του Χορωδία και με την μεγαλειώδη Ορχήστρα του, που μας έχει κάνει διεθνώς γνωστούς σε πολλές μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

Τραγούδια είχαμε και από: την χορωδία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου υπό την κ. Σοφία – Μαρία Παλόγλου, το Φωνητικό Σύνολο «Καλλιτεχνήματα» υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίας Μιχαλοπούλου.

Εμπνευσμένος και ο χαιρετισμός του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ Χρήστου Βρεττάκου, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους δημιουργούς αυτής της ωραίας γιορτής των τριών Ιεραρχών, όντας εκπαιδευτικός και ο ίδιος.

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Αγίου Γεωργίου για αυτή την εκδήλωση και ιδιαίτερα στον πατέρα Πολύκαρπο Δημητριάδη, που έχει αναλώσει την ζωή του στην αγάπη του Χριστού, την Φιλανθρωπία, την Αλληλεγγύη, την Παιδεία, το Πνεύμα και τον Πολιτισμό.

Δεν έλειψε κανείς από την γιορτή, όλοι παρόντες, μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και: οι Βουλευτές κ.κ. Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης, Τρύφων Αλεξιάδης, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι, Στράτος Δασκαλάκης, Γιώτα Περδίκη, οι Πολιτευτές κ.κ. Χρήστος Σαλαλές, Ευάγγελος Φώτης, Γιώργος Βρεττάκος, Μιχάλης Λιβανός, η Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Διαλυνάκης, Παντελής Καμάς, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Παπαδοπούλου, η πρώην Αντιδήμαρχος κ. Ματούλα Τσοτσάνη, ο Νομικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Σκαφιδάς, ο Πρόεδρος του Ποιμενικού Αυλού κ. Θόδωρος Αγγέλου, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Δημήτρης Αυχούδια, ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος κ. Τάσος Σταμπουλίδης, οι κυρίες και οι κύριοι, Βασίλης Αδαμόπουλος, Γιάννης Τζανής, Στέλλα Κορωναίου, Σοφία Καρπάθάκη, Τάσος Καρατζάς, Λίτσα Συντιχάκη, Κούλης Βρεττάκος, Πέτρος Πελεκάνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *