Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ισόβια στους βιαστές και μαστροπούς

 

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΟ ομαδικός βιασμός που συγκλόνισε το πανελλήνιο επιβεβαιώνει την κατάπτωση των αξιών και τον εκτροχιασμό των νεόπλουτων, ακόρεστων, ηδονιστών που αρέσκονται στο χαρέμι με τις οδαλίσκες. Το κίνημα μαστροπείας, διακίνησης ναρκωτικών, εκμετάλλευσης, βιασμών δρούσε για πολλά χρόνια και δυστυχώς η αστυνομία βρισκόταν σε παραλυσία χωρίς να κάνει πυκνούς και καθημερινούς αιφνιδιασμούς, ώστε να αποκαλύψει τα κυκλώματα αυτά.

Τεράστιες ευθύνες έχουν οι Υπ. Δικαιοσύνης των τελευταίων ετών που ευρισκόμενοι σε βαθύ ανατολίτικο λήθαργο καθυστέρησαν 40 χρόνια να αυστηροποιήσουν το πλαίσιο των ποινών στον Ποιν. Κώδικα. Ανεγκέφαλοι υπουργοί έφτασαν στην παράνοια να μετατρέψουν το έγκλημα του βιασμού από κακούργημα σε πλημμέλημα. Έτσι, οι υποψήφιοι βιαστές είχαν την αίσθηση της ατιμωρησίας. Αυτή η ατιμωρησία οδήγησε στην θρασύτητα τους επίδοξους βιαστές να «στρατολογούν» νεαρά κορίτσια.

Οι μετά από δεκαετίες πρόσφατες αλλαγές, τιμωρούν με ισόβια τον βιασμό και με πολυετείς καθείρξεις τις σεξουαλικές κακοποιήσεις όταν το θύμα είναι ανίκανο να αντιδράσει. Η γραμμή 15900 SOS του υπ. Εσωτερικών κατέγραψε 5.491 θύματα βίας κλπ. από άτομα που έσπασαν την αλυσίδα του φόβου. Τα παιδιά πρέπει να προφυλάσσονται και να προστατεύονται από τους γονείς ώστε να γίνονται πιο ώριμα γιατί οι κίνδυνοι παραμονεύουν από τα υπνωτικά – διεγερτικά – εφορικά χάπια, με απώλεια ελέγχου, κενό μνήμης, γνωστικής ικανότητας, ανακοπή αναπνευστικής λειτουργίας, μειωμένες αντιστάσεις.

Η σωστή αγωγή υπαγορεύει την μίμηση ιδανικών προτύπων από οικογένεια και σχολείο, ώστε να υπάρχουν ηθικές αντιστάσεις. Τα θύματα παλιά ντρεπόντουσαν, τώρα τολμούν και βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν. Ο κανιβαλιστής, το ανθρωπόμορφο κτήνος, ο υπάνθρωπος: βιαστής, ασκεί σωματική και ψυχική βία. Στον βιασμό ο έρωτας γίνεται θάνατος και αφήνει ανεξίτηλες πληγές. Κακομαθημένα πλουσιόπαιδα πρέπει να μάθουν να είναι πειθαρχημένα και να γνωρίζουν πως η ποινή για τους βιαστές και τους μαστροπούς θα είναι ισόβια και πως θα ακολουθήσει η διαπόμπευση και δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

Οι καναλάρχες έχουν τεράστιες ευθύνες για τα κατάπτυστα σίριαλ με καταιγιστικές σκηνές βίας. Δυστυχώς, πληθαίνουν οι βιασμοί στην πανδημία της παράνοιας. Η βία στα κανάλια σαφέστατα συνδέεται αιτιωδώς με τα καθημερινά εγκλήματα. Οι συζητήσεις στη TV με κοινωνιολόγους, δασκάλους και ψυχολόγους με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης είναι πολυτιμότατες. Τέλος, οι μανάδες οφείλουν να διδάξουν στους γιούς τους: ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

Γεώργιος Τρανταλίδης

Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *