Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλπάζει για τον τίτλο ο Ολυμπιακός.Διέλυσε την ΑΕΚ 3-0

ΓΙΑΠΑΠΑΣ 1Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού απόψε στο πρώτο ντέρμπι για το 2021 σκορπίζοντας την ΑΕΚ μέσα στο Καραϊσκάκη και προελαύνει ολοταχώς για το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ήδη είναι πρώτος με διαφορά από τον Άρη 6 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ 7 και από την ΑΕΚ 11 βαθμούς,

Ο Έλ Αραμπί απόψε ήταν ο mvp του ντέρμπι εκείνος έβαζε τα γκολ και εκείνος έχανε και τις ευκαιρίες. Ο έτερος πρωταγωνιστής ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά σερβίρισε το δεύτερο γκολ από δική του σέντρα στο 69″ έγινε η φάση της βραδιάς με την σέντρα του Βαλμπουενά προσπάθησαν τα δυο σέντερ μπάκ της ΑΕΚ να αποκρούσουν η μπάλα στρώθηκε στον Σεμέδο ο Τσιτώτας με βουτιά απέκρουσε την μπάλα μέσα στην περιοχή η μπάλα στρώθηκε στον Έλ Αραμπί και με βολίδα πέτυχε το 2ο γκολ του Ολυμπιακού και το 13ο δικό του γκολ στο πρωτάθλημα

Στο 14΄ ο Έλ Αραμπί είχε ανοίξει το σκορ όταν ο Εμβιλά του έδωσε συστημένη σέντρα μέσα στην περιοχή από αριστερά νικώντας στον αέρα τον Τσιγκρίνσκη και με φαλτσαριστή κεφαλιά πλάσαρε τον Τσιτώτα.

Στο 10΄ πάλι ο Έλ Αραμπί έχασε μοναδική ευκαιρία από σέντρα του Χολέμπας με προβολή δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα να την στείλει στα δίχτυα από κοντά.

Στο 19″ η πρώτη τελική για την ΑΕΚ σε γυριστή κεφαλιά του Καρίμ Ανσανιφάρντ.

Στο 32″ νέα ευκαιρία με τον Φορτούνη σε σουτ μόλις άουτ.Στο 38″ μια σύγκρουση του Μακάκη με τον Έλ Αραμπί το παιχνίδι διακόπτεται για 3 λεπτά.

Στο Β ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει και πήρε κάποια μέτρα και στο 51″ ο Σιμόες σε ένα πλασέ από μια κόντρα του Σεμέδο κέρδισε την μπάλα έκανε την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις άουτ. Στο 60″ ο Ολυμπιακός κάνει την πρώτη αλλαγή με τον Βαλμπουενά να μπαίνει αντί του Μπρούμα που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Με τον Γάλλο στην ομάδα αμέσως φάνηκε η διαφορά της εικόνας του Ολυμπιακού. Όμως στο 67″ η ΑΕΚ σε διπλή ευκαρία με τον Μάνταλο λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια, βρέθηκε μόνος του μπροστά στον Σα που βγήκε να τον σταματήσει απέκρουσε αλλά η μπάλα ξανά πήγε στον Μάνταλο το δεύτερο σουτ στο στο δοκάρι του Σα.

Στο 86″ η ΑΕΚ είχε μια καλή ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από ένα φάουλ που έκανε ο Σεμέδο (πήρε και κάρτα) ο Στάνκοβιτς χτύπησε το φάουλ και η ευκαιρία χάθηκε για την ΑΕΚ. Στις καθυστερήσεις ο Βαλμπουενά βρίσκεται με την μπάλα από δεξιά μέσα στην περιοχή καο προσπαθεί με μαγικό τρόπο να φτάσει ακόμα πιο κοντά ο Σιμόες τον μαρκάρει με αγκαλιές τον πετάει κάτω και το πέναλτι είναι καταφανέστατο χωρίς VAR το εκτέλεσε ο ίδιος και πέτυχε το 3-0 που δεν άρεσε καθόλου στην πρεμιέρα του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να νίκησε με 3-0 αλλά το ντέρμπι δεν ήταν και τόσο εύκολο όσο δείχνει το σκόρ. Ο Έλ Αραμπί με τον Βαλμπουενά ήταν τα πρώτα ονόματα στους διακριθέντες Επίσης και Ρτζέλοβιτς με δικαιώνει όταν λέω είναι παίκτης, για αλλαγή πολύ καλός όπως και ο Βρουσάϊ. Θα περίμενα περισσότερα από τον Μπρούμα. Εμβιλά και Καμαρά άρχοντες στο κέντρο του γηπέδου, και η άμυνα πολύ καλή. Με τον Σεμέδο ηγέτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μπα, Ραφίνια, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (89′ Τιάγκο Σίλβα), Φορτούνης (70’ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάϊ (70’ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (60’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (46’ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Λόπες, Σιμόες, Γκαρσία (46’ Γαλανόπουλος), Μάντ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *