Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κατάρριψη των κατασκοπευτικών drones

 

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΣτο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε η νήσος Ψέριμος αφού με τηλεφακούς και κατασκοπευτικά drones στοχοποιούν όποιο νησί μπορούν. Το κρατικό πρακτορείο «Ανατολή» βάλει κατά της στρατικοποίησης των νησιών. Ας φανταστεί κανείς τι θα γινόταν αν το κρατικό κανάλι ΕΡΤ στόχευε τουρκικό νησί. Θα πρέπει να προβληματιστούμε και να κάνουμε συνδυασμό με το 1996 στα Ίμια, όπου έδειχναν με τηλεφακούς π.χ. βοσκό κ.λ.π. Οι τρεις βεζίρηδες (Σοΐλου, Τσαβούσγλου, Ακάρ) εξαπέλυσαν τον παρανοϊκό ισχυρισμό πως η Ψέριμος και άλλα νησιά είναι εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων! Κρίνεται σκόπιμο να παρακολουθήσουν όλοι τους φροντιστήριο (δωρεάν) για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας με καθηγητή τον κ. Συρίγο, ώστε να εμπεδώσουν τι σημαίνει: media line (μέση γραμμή). Όταν οι βεζίρηδες δηλώνουν επίσημα ότι αν δεν φύγουν οι στρατιώτες μας από τα νησιά θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους, αυτό σημαίνει ότι ζητούν αλλαγή συνόρων.

Το άκρον άωτον της θρασύτητας ήταν η κατάθεση επιστολής στον ΟΗΕ, με αίτημα την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Προτείνω στον Πρωθυπουργό να επιδείξει τις φωτογραφίες (από τους τηλεφακούς και τα drones) των τουρκικών εφημερίδων στους εταίρους μας, εν όψει της  Συνόδου κορυφής, με το αίτημα να επιβληθούν κατεπειγόντως κυρώσεις. Έτσι, οι Τούρκοι θα αντιληφθούν ότι οι λεονταρισμοί αυτοί αποβαίνουν μπούμερανγκ γι’ αυτούς. Η πιο πάνω κατασκοπευτική προπαγάνδα είναι άκρως επικίνδυνη.

Απαιτείται τεράστια προσοχή για να μην  έχουμε Ίμια για δεύτερη φορά.

Γεώργιος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *