Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λογοτεχνικό Εργαστήρι Πειραιά «Εν Πλω» Ξεκίνημα χειμερινής περιόδου με αγιασμό

IMG_0473Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ζήνωνα, Κολοκοτρώνη 80, 7ος όροφος Πειραιά, το Λογοτεχνικό Εργαστήρι Πειραιά «Εν Πλώ», του λογοτέχνη Παύλου Φήμη, πραγματοποίησε την εναρκτήρια σύναξή του για την χειμερινή περίοδο.

Στην αρχή της σύναξης τελέστηκε αγιασμός και ανταλλάχθηκαν ευχές από όλους για όλους.

Ακολούθησαν ομιλίες και ανάλυση έργων του θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Μπόγρη (1890-1964, 131 χρόνια από την γέννησή του) από τον υπεύθυνο της Εργαστηρίου, εκπαιδευτικό Παύλο Φήμη και τον Γιάννη Μαγιάτη, Δημοσιογράφο και μελετητή ακολούθησε επεξεργασία κειμένων των παρόντων μελών και φίλων.

Πραγματικά πολύ αξιόλογος ο συγγραφέας Δημήτρης Μπόγρης. Έργα του οποίου παιζόντουσαν με μεγάλη επιτυχία, από το πρωτοκλασάτους ηθοποιούς την περίοδο του μεσοπολέμου. Και οι δύο ομιλητές, καλοί γνώστες του τιμώμενου συγγραφέα, ανάλυσαν πολλές άγνωστες πτυχές του.

Μεταξύ των προσελθόντων μελών και φίλων του Λογοτεχνικού εργαστηρίου διακρίναμε, εκτός άλλων και, την πρώην Πρόεδρο του Β΄ Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά κ. Ευαγγελία Αθανασίου, τις λογοτέχνιδες και τους λογοτέχνες, Νίκη Κατσικάδη, Ακριβή Παπαδοπούλου – Κάραλη, Ελένη Δάλλα, Στέλιο Τραϊφόρο, Αναστάσιο Στέφο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *