Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαριέττα Πεπελάση – Προσωπογραφίες Παρουσίαση στο καφέ Σαίξπηρ ιν Λάβ Πειραιά

IMG_0905Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS, στη σειρά Μικρός IANOS, η συλλογή διηγημάτων της Μαριέττας Πεπελάση με τίτλο «Προσωπογραφίες». Πρόκειται για ιστορίες ανθρώπων που σημάδεψαν τη ζωή της συγγραφέως και τις μετέφερε στο χαρτί μέσω της λεκτικής παλέτας της για να μείνουν ανεξίτηλες στον χρόνο. Άνθρωποι καθημερινοί που έρχονται αντιμέτωποι με τα πάθη τους, τις μύχιες σκέψεις, τη χαμένη αγάπη, τις οικογενειακές σχέσεις και το άλγος της νοσταλγίας, μας δίνουν μαθήματα μέσα από τις ιστορίες τους και μας σIMG_0894υγκινούν.

Στο οπισθόφυλλο η Συγγραφέας αναφέρει: «Αγαπώ τους ανθρώπους χρόνια τώρα. Προσπαθώ να τους καταλάβω, να νιώσω τους πόνους και τις λύπες, τις αγωνίες και τις απογοητεύσεις, τις χαρές και τις ελπίδες τους. Μα πάνω απ’ όλα αγαπώ εκείνους που μπορούν να δώσουν την αγάπη που σαν αμόλυντο νεράκι αναβλύζει και ρέει απ’ τις πηγές των ιερών βουνών.

Αυτοί είναι οι ήρωές μου σ’ αυτά τα κείμενα. Τα δικά τους πρόσωπα αιχμαλώτισαν την ψυχή μου και τη σκέψη μου. Όλοι αυτοί που -αν και ζούμε σε σκληρά και τραχιά χρόνια- εξακολουθούν να αγαπούν χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα. Μόνη ανάγκη, το αίσθημα ότι ανήκουμε στην ομάδα της ωκεάνιας αγάπης».

Η Μαριέττα Πεπελάση γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και ζωγράφος. Γράφει ποίηση και πεζογραφία. Έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές. Είναι μέλος του «Κύκλου Ποιητών» και ιδρυτικό μέλος της εικαστικής ομάδας, Ροή 22. Συνεχίζει να αυτοσχεδιάζει μελωδίες στο πιάνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *