Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Με αμοιβαίο συμφέρον οι ιχθυοκαλλιέργειες στον Πόρο

μπουτσικάκηςΟ Βουλευτής κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την ενδεχόμενη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στον Πόρο.

Ο κ. Μπουτσικάκης συμμερίζεται τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας και υποστηρίζει ότι κάθε πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του Πόρου πρέπει να εξυπηρετεί πρωτίστως τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κατοίκων του.

Για τους λόγους αυτούς, ο βουλευτής καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργεία, Δήμο και Περιφέρεια) να συνεργαστούν για την εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης και ζητεί από τον Υπουργό Τουρισμό να εξετάσει το αίτημα του Δήμου Πόρου για σχετική γνωμοδότηση επί του θέματος και γενικότερα να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος, του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και του αμιγώς τουριστικού χαρακτήρα του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *