Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Κων/νου Πειραιά..Υποδοχή Ιερών Λειψάνων από Ι.Μ. Αγάθωνος

IMG_5328Στο πλαίσιο των Κωνσταντίνειων 2022, που εορτάζονται από 13 έως 30 Μαΐου 2022, ο Ιερός, Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Κω/νου Πειραιά, υποδέχτηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, το απόγευμα στις 6:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το χέρι του Αγίου Χαραλάμπους, τμήμα της Κάρας του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου και την κάρα του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, από την Ιερά Μονή Αγάθωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

IMG_5367Τα τίμια λείψανα έφεραν οι μητροπολίτες κ.κ. Συμεών, Φθιώτιδος και Χρυσόστομος Τρίκκης και Σταγών, συνοδευόμενοι από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, γέροντα Γερμανό.

Η υποδοχή των τιμών λειψάνων έγινε από τον Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένο από το σύνολο των ιερέων της Μηρόπολης.

Έγινε δέηση στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου, ακολούθησε ιερά πομπή προς το ναό και τελέστηκαν: εσπερινός και παράκληση.

IMG_5387Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, την Πολιτευτή, πρώην Αντιδήμαρχο κ. Μίνα Σαμαρά, τους κ.κ. Προέδρους, της Ένωση Καταναλωτών Μιχάλη Τσιφάκη, του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου Άννα Δασκαλάκη, της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Χρήστο Μακρή, τις κυρίες και τους κυρίους, Κατερίνα Καραπιπέρη, Βίκυ Τατσοπούλου, Χαριτίνη Κοντοθανάση, Βάσω Γανωτοπούλου, Σταάθη Περιβολάρη, Ντίντα Τρουπιώτη, Κυριακάκη Πέτρο, Μαρία Χατζοβούλου.

Η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος απέδωσε τιμές και ανάκρουσε τον Εθνικό Ύμνο. Άγημα του Λιμενικού, επίσης, συνόδεψε τιμητικά τα άγια λείψανα και τις ιερές εικόνες.

Ευχόμαστε οι άγιοι να μας προστατεύουν πάντα και να χαριτώνουν την πόλη μας με την ευλογία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *