Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Μικρασιατική τραγωδία: 1922-2022, 100 χρόνια μετά” Εκδήλωση μνήμης στην Ελληνογαλλική Σχολή Zan D’Ark

IMG_3950Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Σχολή Zan D’ Ark μια πολύ ωραία εκδήλωση – αφιέρωμα, στην Μικρασιατική τραγωδία, που ξεκλήρισε τον Ελληνισμό, μετά από μία παρουσία χιλιάδων ετών στην περιοχή.

“Μικρασιατική τραγωδία: 1922-2022, 100 χρόνια μετά”, σε συνεργασία με το αδελφό σχολείο “Άγιος Ιωσήφ” Πεύκης. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τις ομιλίες του Υφυπουργού Παιδείας, Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Άγγελου Συρίγου και της Ιστορικού, και Συγγραφέα κ. Μαρίας Σκιαδαρέση, καθώς επίσης και με θεατρικά και χορευτικά δρώμενα από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Jeanne D’Arc και του “Αγίου Ιωσήφ”!

Η εκδήλωση έκλεισε με απόδοση τραγουδιών της εποχής από την εξηνταμελή χορωδία του Δημοτικού μας και με χορευτικά, αντιπροσωπευτικά της Μικρασίας και της Σμύρνης.

Μεταξύ των προσελθόντων, που γέμισαν ασφυκτικά την μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων και θεάτρου, διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον Βουλευτή κ. Νίκο Μανωλάκο, τον Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρο Νανόπουλο, την Μαέστρο κ. Δέσποινα Σκουλάξενου, τις κυρίες και τους κυρίους, Ευγενία Μητσάκου, Σάββα Παπαδόπουλο, Θανάση Γαλάτη, Γρηγορία Βασιλειάδου, Μαρία Γεωργίου, Παναγιώτη Θεολόγου.

Τέτοιες εκδηλώσεις ανεβάζουν τον πολιτισμό της πόλης μας και καθιερώνουν στην Ζαν Ντ’ ως πρωτοπορία της κουλτούρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *