Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μουσικό αφιέρωμα στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» Για την Μικρασία και τα παιδιά της

ΕΝΟΡΙΑΤο μουσικό σχήμα ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ ΑΛΟΣ, παρουσίασε ένα πρόγραμμα με Μικρασιάτικη και Αιγαιοπελαγίτικη μουσική και τραγούδια στα πλαίσια της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική τραγωδία.

Το μουσικό αφιέρωμα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Το σχήμα αποτελούν οι Κωνσταντίνος Κίκιλης, βιολί, Γιώργος Παπαϊωάννου, λαούτο, Βασιλική Κίκιλη και Αγγελική Κίκιλη, τραγούδι, σε συνεργασία με τους σολίστες Στέλιο Κατσιάνη, λαούτο και Μαρία Θεοφανίδου, πολίτικο λαούτο και τραγούδι.

Παρουσίασε ο Παναγιώτης Κίκιλης.

Η μουσική βραδιά αφορούσε την Μικρά Ασία και τα νησιά του Αιγαίου,, θέλοντας να δείξει την συνάφεια που έχουν μεταξύ τους, σαν μάνα με τα μικρά της παιδιά. Γιατί τα νησιά του Αιγαίου, έχουν πάρει πολιτισμό, ουσιαστικά από την Μικρά Ασία.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε ότι η μουσική της Πόλης, είναι δική μας μουσική, ελληνική και όχι τούρκικη. Η Πόλη έχει δώσει τα πάντα στα νησιά, σκοπούς, μελωδίες, χορούς και όλα αυτά σε όλο το Αιγαίο. Και τα νησιά έχουν διασώσει την αυθεντική μικρασιάτικη μουσική.

Παρουσιάστηκαν τραγούδια και σκοποί από την Καππαδοκία, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Σμύρνη, τα μικρασιατικά παράλια, την Κωνσταντινούπολη, την Κάλυμνο, την Σίφνο, την Κύθνο, τα Δωδεκάνησα κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *