Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ναι στον Έρωτα και την Αγάπη

Βασικά όλοι οι άνθρωποι σε ένα πράγμα πιστεύουμε και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από την αγάπη. Ποιος δεν αγάπησε; Ποιος δεν έκλαψε; Ποιος δεν πόνεσε από την αγάπη; Όσοι πουν πως ποτέ δεν τους άγγιξε η αγάπη, μάλλον λένε ψέματα, γιατί κανείς ποτέ δεν ξέφυγε από αυτό τον πόνο που είναι τόσο δυνατός αλλά και τόσο γλυκός! Όλοι έχουμε λατρέψει την αγάπη. Έτσι ήταν αδύνατο να μην θεοποιηθεί, να μην μπει πάνω απ’ όλα.

Όλες οι θρησκείες έχουν τους δικούς τους εκπρόσωπους της Αγάπης, οι ονομασίες αλλάζουν μόνο. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν την Αφροδίτη, τον Έρωτα, αλλά και το Διόνυσο καθώς και τόσους άλλους μικρούς ή μεγάλους θεούς που σχετιζόντουσαν με την Αγάπη. Την αγάπη που μπορεί να νοιώσει ο άνδρας για την γυναίκα. Την μεγάλη αγάπη που έχει εμπνεύσει και εμπνέει τους ποιητές, τους φιλόσοφους, τους πολιτικούς, τους μεγάλους κατακτητές, αλλά και τον καθένα από μας και τον κάνει να γίνεται ένα μικρό και τρομαγμένο ανθρωπάκι ή ένας μεγάλος ήρωας. Πόσο αίμα δεν έχει χυθεί για το χατίρι της; Πόσοι πόλεμοι δεν την είχαν ως αφετηρία; Όλα αρχίζουν και τελειώνουν σε αυτήν. Ακόμα και αυτή η μητρική αγάπη είναι πολύ μικρή και αδύναμη, πολλές φορές, μπροστά της.

Την μεγάλη αγάπη που όλοι ζητούμε και όλοι φοβόμαστε. Την γιορτάζουμε στις 14 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο και ελπίζουμε η μέρα αυτή να είναι το νέο ξεκίνημά μας. Με πόση ευλάβεια δεν την περιμένουμε! Πόσο και γιατί στηριζόμαστε πάνω της! Η μέρα αυτή είναι η ίδια η ζωή μας, είναι η ανάσα μας και ας μην το καταλαβαίνουμε. Είναι το γλυκό βάλσαμο που αλείφει την καρδιά μας και την κάνει να κτυπά γρηγορότερα και δυνατότερα. Όλοι τρέχουμε, κρυφά η φανερά να κερδίσουμε κάτι από αυτήν. Έστω και ένα μικρό φιλί φτάνει για να μας κάνει να δούμε τα πράγματα αλλιώτικα. Μια κλεφτή ματιά όλο νοήματα είναι ικανή να μας δώσει τη ζεστασιά του Καλοκαιριού και την ευωδιά της Άνοιξης. Δεν υπάρχουν ηλικίες για την αγάπη. Δεν υπάρχουν όρια στον Έρωτα. Η μέρα των ερωτευμένων, όπως αποκαλείται η 14η Φεβρουαρίου τους πιάνει όλους. Τους κτυπά στο κυριότερο νεύρο του εγκεφάλου και τους αναγκάζει να τριγυρνούν σαν τους αλαφροΐσκιωτους και τους αλλοπαρμένους.

Στις 14 του Φλεβάρη, θα γεμίσουν τα μαγαζιά λουλούδια, τα σπίτια θα στολιστούν, τα εργοστάσια θα μοιάζουν με υπέροχες κυψέλες, τα γραφεία, οι επιχειρήσεις, οι δρόμοι, θα διαλαλούν το μεγάλο γεγονός, της αιώνιας ύπαρξης της Αγάπης. Τα κορμιά, θα παρασύρονται από το πάθος και θα ψάχνουν τον έρωτα. Η ζωή η ίδια θα ανασταίνει τις ψυχές και θα παρασέρνει τα κορμιά σε ένα τρελό πανηγύρι. Θα είναι το ανθρώπινο ένστικτο που θα ξυπνήσει και θα διψά για ζευγάρωμα. Το αρσενικό θα καλεί το θηλυκό σε ένα ατέλειωτο, παιχνίδι αισθήσεων και αισθημάτων.

Τι είναι ο άνθρωπος που, όσο και αν θέλει, δεν μπορεί να κρύψει την εσωτερική επιθυμία του; Αυτή τη μέρα δεν υπάρχει λογική, και το αίσθημα, βοηθούμενο από το ένστικτο, υπερισχύει των όποιων δισταγμών και αναστολών. Οι καρδιές κτυπούν αλλιώτικα και πιο βροντερά. Η προσφορά τους στον έρωτα είναι χωρίς υστεροβουλία και η ανταμοιβή που έρχεται και στεφανώνει αυτούς που ποθούν, που αγαπούν, που δεν μπορούν να αισθανθούν τη ζωή τους διαφορετικά.

Δεν είναι ο Άγιος που ευλογεί τις καρδιές, δεν είναι οι Θεοί που επικροτούν τις πράξεις μας, είναι ή ζωή που διψά πραγματικά και απορρίπτει το φτιασιδωμένο και το ψεύτικο προσωπείο της καθημερινότητας. Είναι η μέρα που γεννά το διαφορετικό, το όμορφο και το τέλειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *