Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Να λογοδοτούν οι Ομοσπονδίες για τις χορηγίες

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΜετά την χιονοστιβάδα και τους κεραυνούς των βιασμών στους ιστιοπλοϊκούς ομίλους αποδεικνύεται πως είτε το Υπουργείο Αθλητισμού βρισκόταν σε βαθύ ανατολίτικο λήθαργο τα τελευταία 20 χρόνια, είτε κάλυπτε τους διεφθαρμένους καρεκλοκένταυρους / δεινόσαυρους διοικητές των Ομοσπονδιών.

Επιπροσθέτως, ανακύπτει το θέμα της λογοδοσίας εκ μέρους των Ομοσπονδιών, διότι το κράτος και οι ιδιωτικοί χορηγοί πρέπει να γνωρίζουν που πάει και το τελευταίο ευρώ. Εδώ και δεκαετίες τα τρωκτικά των Ομοσπονδιών θησαυρίζουν. Η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και η διαφθορά στα κυκλώματα των Ομοσπονδιών πρέπει να σταματήσει, διαφορετικά πρέπει να κλείσει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης.

Επιβάλλεται λοιπόν να καθιερωθεί από το Υπ. Αθλητισμού η ανάρτηση σε ετήσια βάση όλων των χορηγιών (κρατικών και ιδιωτικών) για λόγους διαφάνειας. Άραγε το ίδρυμα Νιάρχου γνωρίζει (μέχρι το τελευταίο ευρώ) πού πάνε οι (καθ’ όλα επαινετές) χορηγίες προς τις Ομοσπονδίες; Οφείλει ο Υπουργός Αθλητισμού να ελέγξει κατεπειγόντως το ποινικό μητρώο όλων των μελών των Ομοσπονδιών και να προβεί σε δημόσιες ανακοινώσεις.

Επίσης, αναμένω από τον κ. Αυγενάκη την δημοσίευση των κρατικών χορηγιών και των χορηγιών του ιδρύματος Νιάρχου προς τις ιστιοπλοϊκές Ομοσπονδίες τα τελευταία 10 χρόνια.

Γιώργος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *