Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Να προστατευτούν τα παιδιά


ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΦρίκη άφατη μας γέμισε η χιονοστιβάδα των βιασμών σε ανηλίκους. Ίλιγγος ο κόσμος, ίλιγγος της ζωής ο διάκοσμος. Μόνιμοι κάτοικοι στους μυχούς των έμβιων όντων η απειλή και ο τρόμος. Εμμανής ανθρωποκτόνος ο άνθρωπος. Η αρχανθρώπινη αγριότητα μεταλλάσσεται σε οργανωμένη θηριωδία. Το κακό ακμάζει και διογκώνεται. Ο βιαστής φθείρει και δολοφονεί το παρόν, αφού διαπράττει ειδεχθή εγκλήματα ακραίας καταισχύνης, ερειπώνει συνειδήσεις, κρεουργεί το ανθρώπινο δάσος, καθιστά θύματά του ανθρώπινα ερείπια, τα οδηγεί στον κρημνό, προς το χάος του Καιάδα.

Τα φρικώδη αυτά γεγονότα προκαλούν αβυσσαλέα ερωτήματα. Ο δημόσιος βίος ζητεί κάθαρση. Καθετί  που αντιστρατεύεται ή αναιρεί τη φύση είναι ‘’φαύλο’’ και επιζήμιο: ‘’Ουδέν των παρά φύσιν καλόν’’ (Αριστοτέλης – Πολιτικά Ζ,1325 Β,7). Δυστυχώς: ‘’— τελειώνομεν ένα θρήνον και εις άλλον πέφτομεν πάλιν—‘’ (Ανδρέας Κάλβος, ‘’Εις ελευθερίαν’’).Το πρώτο στάδιο της διαφθοράς των ηθών είναι ο εξοστρακισμός της αλήθειας δια ψευδομαρτύρων επιζητούντων ‘’άλλοθι’’. Ανώμαλοι και διεστραμμένοι ακολουθούν την ‘’γραμμή’’ του Λένιν (ντιρεκτίβα): ‘’Το να λέμε την αλήθεια είναι αστική πρόληψη. Το ψέμα δικαιολογείται από τον διακαώς επιδιωκόμενο σκοπό μας’’.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ντροπή. Οι «τελευταίες μέρες της Πομπηίας, αρχίζουν από τη στιγμή που εξαφανίζεται η ντροπή για τις ‘’πομπές’’»… Οι διεστραμμένοι- ανώμαλοι είναι επικίνδυνοι: ‘’Πολλοί κάνουν πανάθλιες πράξεις λέγοντας πανέμορφα λόγια’’, (‘’Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους αρίστους ασκέουσιν’’ – Δημόκριτος).

Άραγε για τους βιασμούς και τις εκτρώσεις ανηλίκων, το Υπ. Παιδείας είναι μουγκό;

Γιώργος Τρανταλίδης- Δικηγόρος


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *