Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι άγιοι είναι η μεγάλη ευλογία του Θεού το δώρο Του για την Εκκλησία και τον κόσμο

θεοδωρόπουλοςΙερά αγρυπνία τελέστηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής του προφήτου Δανιήλ , των Αγίων τριών παίδων Ανανίου, Αζαρίου και Μισαήλ και του αγίου Διονυσίου Αιγίνης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο, ο π. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος.

Η αγρυπνία και η ομιλία, που πραγματοποιήθηκαν χωρίς την συμμετοχή πιστών, εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει» και μεταδόθηκαν από το κανάλι του προγράμματος στο YouTube.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο π. Γεώργιος, σημείωσε πως μπροστά μας έχουμε το μέγα μυστήριο της ενανθρωπήσεως, που παραμένει πάντοτε μυστήριο στη ζωή του ανθρώπου και τον καλεί να εκκεντριστεί με αυτό, να το ζήσει και να γίνει ισόθεος.

Σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε το γεγονός ότι ο Υιός του Θεού, γίνεται Υιός του ανθρώπου, η αγάπη του Θεού κενώνεται και φτάνει στο να γίνει ο Θεός, άνθρωπος.

Να μπει στην ιστορία του κόσμου και την δική μας πραγματικότητα. Κι έρχεται όχι μόνο μέχρι τη γη, αλλά φτάνει μέχρι τον Άδη. Για να ανασύρει από εκεί τον Αδάμ και να τον επαναφέρει στο αρχέτυπο κάλλος.

«Γι’ αυτό η καρδιά μας, ξεχειλίζει από απέραντη ευγνωμοσύνη στον Τριαδικό μας Θεό, για όλα τα οποία μας επιδαψιλεύει, μέσα από το γεγονός του μυστηρίου που λέγεται Εκκλησία, γιατί η Εκκλησία είναι πια ο Χριστός μας στην Καινή Διαθήκη, μέσα από εκεί που μπορούμε να τον γευθούμε, να τον ζήσουμε, να τον λάβουμε μέσα μας ως αιώνια τροφή.

Ο Θεός είναι αγάπη, όχι όπως την πιστεύουμε εμείς, με συναίσθημα, με εγωκεντρισμό, με επιλογές, με ιδιοτέλειες, αλλά είναι η όντως αληθινή αγάπη που δημιουργεί τον άνθρωπο και τον κόσμο».

γιατί δεν είναι απροϋπόθετη η συνάντηση μας με τον Θεό.

Οι άγιοι μας δείχνουν την δυνατότητα της αληθινής ζωής. Μας δείχνουν ποια είναι η πίστη, να εγκαταλείψει ο άνθρωπος τον εαυτό του στο Θεό, χωρίς να περιμένει τίποτα απ’ Αυτόν.

Και οι άγιοι είναι η μεγάλη ευλογία του Θεού, το δώρο Του για την Εκκλησία και για τον κόσμο. Γιατί ένας θνητός άνθρωπος μπορεί να φέρει μέσα του, τον αόρατο, επουράνιο και αχώρητο Θεό.

«Χριστούγεννα σε λίγο και θα είναι με Χριστό ή χωρίς Χριστό; Θα είναι Χριστούγεννα ατομικά; Όταν βρισκόμαστε στο χώρο της Εκκλησίας, είμαστε όλοι μαζί, νιώθουμε τον άλλο σαν αδερφό μας, ή είμαστε αποξενωμένοι απλά σε μια συνάθροιση;»

Σταμάτης Μιχαλακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *