Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομιλία για τον Ποιητή Τάσο Λειβαδίτη Στο Λογοτεχνικό Εργαστήρι «Εν Πλώ»

IMG_4211Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ώρα 6μμ, στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, Δραγάτση 1, το λογοτεχνικό Εργαστήρι «Εν Πλώ» του Λογοτέχνη, Εκπαιδευτικού και Κριτικού Παύλου Φήμη, πραγματοποίησε την δίωρη συνάντηση μελών και φίλων στην οποία έγινε παρουσίαση του βίου και του έργου του Τάσου Λειβαδίτη (1921-1988) 101 χρόνια από την γέννησή του, από τους Λογοτέχνες: Φίλιππο Λογιωτατόπουλο, Ελένη Σταθοπούλου, κατά την πρώτη ώρα και ακολούθησε επεξεργασία κειμένων μελών κατά την δεύτερη ώρα.

IMG_4232Εξαιρετικά προετοιμασμένοι και με πολλές γνώσεις πάνω στο έργο και την ζωή του μεγάλου μας ποιητή Τάσου Λειβαδίτη οι: Φίλιππος Λογιωτατόπουλος και Ελένη Σταθοπούλου, μας έδωσαν πάρα πολλά και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε. Ο Τάσος Λειβαδίτης έζησε την εποχή που μεσουρανούσαν τα ιερά τέρατα της Ποίησης Ρίτσος και Ελύτης, με αποτέλεσμα το έργο του να περάσει στη σκιά τους, πλην όμως έστω και έτσι έδειξε την μεγαλοσύνη του και ως ένα βαθμό συναγωνίστηκε μαζί τους.

Συμπληρωματικά στοιχεία για τον Τάσο Λειβαδίτη μας διάβασαν και οι λογοτέχνες, Παναγιώτης Ξηντάρας, Τάσος Στέφος, όπως και ο Επικεφαλής του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου Παύλος Φήμης. Ποιήματα του τιμώμενου απήγγειλαν έξοχα, η Συγγραφέας και Ποιήτρια Ελένη Δάλλα και ο εκπαιδευτικός και Ηθοποιός Στέλιος Βέργος.

Μεταξύ των παρισταμένων διακρίναμε, εκτός των αναφερομένων ανωτέρω και τις κυρίες και τους κυρίους, Νίκη Μιχαήλ Κατσικάδη, Διονύση Καλογερά, Λίνα Αθανασίου, Πότη Κατράκη, την μητέρα και την σύζυγο του Φίλιππου Λογιωτατόπουλου.

Η συνάντηση τελείωσε με κέρασμα σπιτικό από την Ελένη Δάλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *