Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ορατόριο “Έλληνες” της Σταυρούλας Ζώρζου..Με απόλυτη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

2“Μια βραδιά μοναδική, γεμάτη συγκίνηση ζήσαμε στο Μέγαρο Μουσικής, λίγες μέρες νωρίτερα. Στη μεγάλη συναυλία “Έλληνες και φιλέλληνες” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσιάστηκε το Ορατόριο “Έλληνες” της συμπατριώτισσάς μας, Σταυρούλας Ζώρζου (Μουσικός-Λογοτέχνης-Χειρ. Οδοντίατρος).

Για μία ολόκληρη ώρα, με κομμένη ανάσα, ταξιδέψαμε στις αγωνίες και τους αγώνες των Ελλήνων μέσα στους αιώνες και ζήσαμε μία πραγματική μυσταγωγία! Ένα κατάμεστο Μέγαρο τραγούδησε τους καημούς και τα όνειρα της φυλής μας, από την προδομένη Ρωμιοσύνη της Άλωσης ως την Τουρκοκρατία, την Μικρασία και την σύγχρονη Ελλάδα. Ζήσαμε το όραμα, που δεν χάνεται μέσα στην λήθη, όπως8 δεν χάνεται και η πολύπαθη φυλή μας! Ενώ, μέσα από το έργο ζήσαμε στιγμές και από την ιστορία του Πειραιά μας.

Συμμετείχαν πάνω από 130 νέοι επί σκηνής, που μας έκαναν πραγματικά να νιώθουμε περήφανοι.

Μεταξύ άλλων, τα χορευτικά συγκροτήματα του Ποιμενικού Αυλού (Αγ. Γεώργιος Κερατσινίου), οι χορωδίες “Καλλιτεχνήματα” και “Cantous Angelicus”, το θεατρικό σχήμα “Καμεράνο”, παραδοσιακά μουσικά σχήματα, οι σολίστες π.Ζαφείριος Κουτελιέρης και Γιάννης Καλύβας και η ορχήστρα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών με μαέστρο την Ν. Πατρικίδου και σκηνοθέτη τον π. Δ. Γκαμουλάκο.

Ευχαριστούμε πραγματικά για την εμπειρία αυτή και μακάρι να μπορέσει η παράσταση  να επαναληφθεί.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *