Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αξιαγάπητος Πειραιάς

 

πειραιάςO Πειραιάς είναι το 4ο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Έχει καταγραφεί σαν διεθνές ναυτιλιακό και εφοπλιστικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά έχει συνδέσει το όνομά του και με τους ανθρώπους της εργατιάς και του μόχθου, τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που ο λόγος τους είναι συμβόλαιο.

Ό Πειραιάς στην αρχαιότητα ήταν νησί. Τον 5ο πχ αιώνα ο Θεμιστοκλής έκτισε το Πειραϊκό Τείχος, το οποίο αργότερα ολοκλήρωσε ο Περικλής όταν έκτισε τα Μακρά Τείχη. Τον μεσαίωνα ο Πειραιάς είναι γνωστός σαν Πόρτο Λεόνε εξαιτίας του τεράστιου πέτρινου λιονταριού που φύλαγε την είσοδο του λιμανιού και το οποίο (πρωτότυπο), δυστυχώς σήμερα βρίσκεται στην Βενετία!

Σήμερα ο Πειραιάς, είναι ένας γοητευτικός και κοσμοπολίτικος προορισμός που αξίζει να δούμε, να περιηγηθούμε και να απολαύσουμε. Ο ρυθμός της ζωής του επηρεάζεται από την θάλασσα που τον περιβάλλει και τον κάνει πραγματικά αξιαγάπητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *