Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο βιασμός και η αξία της ανθρώπινης ζωής

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΑφήνει ενεό τον πολίτη ο βομβαρδισμός των καταιγιστικών αποκαλύψεων για βιασμούς κατά αθώων ανηλίκων. Ο «δάσκαλος» υποκριτικής αντί σεβασμού προσφέρει έγκλημα! Αντί αγάπης διαφθορά των νέων. “O tempora o mores” («Ω καιροί, ω ήθη»). Η ανθρώπινη θηριωδία.

Ακραίοι, εγωπαθείς με φιλαυτία, έπαρση, αλαζονεία κρημνίζονται στο σκοτεινό βάραθρο της δαιμονικότητας, γίνονται σατανικοί, εμπλέκονται σε γενετήσια σκάνδαλα. Τίποτε ευχερέστερο από την εμπλοκή του ανθρώπου στο αποτρόπαιο. Επιτρέπεται πλέον μόνον η εντροπή. Ο βασανισμός τονώνει το ένστικτο της υπεροχής. Ο ένοχος ζει την απόλαυση της διαστροφής. Έχει διεστραμμένα συναισθήματα δύναμης, έχει παροξυσμό μισανθρωπίας. Είναι ανάλγητος, ανηλεής. Αφυπνίζεται εντός του το άγριο ζώο. Βαθειά απόγνωση ο απάνθρωπος βιασμός. Τι σκότος ενοικεί στον άνθρωπο! Τι απύθμενος ο ανθρώπινος βυθός! Διαπάλη ευλογίας και οδύνης είναι ο άνθρωπος. Φύσει δαιμονικός ο βιαστής. Και το φύσει δαιμονικό επιτείνεται, δεν αποτρέπεται. Είναι άμεση έκφραση του αποτρόπαιου. Δαιμονικός συχνά ο άνθρωπος.

Σε βιασμούς επιδίδονται οι άνθρωποι της αυθαίρετης εξουσίας. Δεν έχει όρια το ανάλγητο. Φοβού τον άνθρωπο, άνθρωπε. Η δύναμη ελέγχει, η αδυναμία υπακούει. Αν εναντιωθεί συντρίβεται. Συνοδοιπόρος η αλαζονεία και η έπαρση. Κίνδυνος είναι η Δύναμη. Οι επικυρίαρχοι είναι παροδικοί, η Δύναμη μόνιμη. Η δύναμη αντιμετωπίζεται μόνο με δύναμη. Ναός επισκέψεων ο οίκος του επικυρίαρχου. Φεύγει ο ένας ανήλικος, εισέρχεται ο άλλος. Η απείθεια του ανηλίκου κίνδυνος, η ανυπακοή έγκλημα. Δίνει στους ανήλικους υποσχέσεις. Πυκνή χιονόπτωση οι υποσχέσεις του βιαστή για δήθεν βοήθεια ανέλιξης στο θέατρο. Η ψευδολογία ανθεί. Δαιμόνιο όν μόνον ο άνθρωπος. Όταν αλγεί βαρειά το σώμα ο νέος βυθίζεται στην οδύνη. Η νόηση ατονεί. Μοίρα σκοτεινή ρυθμίζει τα ανθρώπινα. Σκοτεινή δύναμη κινεί τον άνθρωπο κατά του ανθρώπου! Ευχερής η ροπή προς το αρνητικό. Το δίκαιο δεν αποτρέπει. Ρέπει ασυγκράτητος προς το ημιανθρώπινο. Σε επανάκαμψη ο προάνθρωπος!

Όμως ο άνθρωπος δεν είναι θήραμα να τον κακοποιήσεις. Είναι ο φορέας του βαθύνοου και του υψηλού. Είναι η κορυφαία εγκόσμια παρουσία. Εκπέμπει φως. Είναι ο πυρήνας της εγκοσμιότητος. Η κακοποίηση και ο βιασμός του ανθρώπου υβρίζει την εγκοσμιότητα. Βυθίζει το υπάρχειν σε πυθμένες ανείκαστους / ανεξιχνίαστους. Θείο δικαίωμα ο άνθρωπος. Η ζωή υπάρχει ως το έσχατο δευτερόλεπτο. Ο βιασμός είναι δολοφονία. Η ζωή είναι φαινόμενο ιερό και αξίζει απροϋπόθετο σεβασμό. Πάνω από όλα σεβασμό στην ανεκτίμητη ανθρώπινη ζωή που είναι το μοναδικό και το υπέρτατο. «Τόπο στη ζωή» Σικελιανός.

Το τάσι του ζυγού γέρνει πάντα κάτω από το βάρος του φρικτού βιασμού.

Ο μοναδικός αποθέτης των ελπίδων του θύματος είναι ο δικαστής και κριτής.

«Πόσο χαριτωμένος είναι ο άνθρωπος όταν είναι άνθρωπος!» («Ως χαρίεν έστ’ άνθρωπος, όταν άνθρωπος ή» ) – (Μένανδρος)

Γιώργος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *