Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην αυτοδιοίκηση Εξαλείφει γραφειοκρατία – ενισχύει διαφάνεια

σπυρίδωνΣτην σημασία να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να υπάρξει μία ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των Περιφερειών αναφέρθηκε ο Σπύρος Σπυρίδων, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Μιλώντας στο 3ο Digital Dialogue, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Regional Growth Conference με θέμα «Περιφερειακή Ελλάδα και Ταμείο Ανάκαμψης», ο κ. Σπυρίδων αναφέρθηκε στον ρόλο της ΕΕΤΑΑ, επισημαίνοντας ότι είναι ο τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλος κυρίως των δήμων, αλλά και των Περιφερειών.

Επίσης, ανακοίνωσε πως η ΕΕΤΑΑ θα συγκροτήσει μια μεγάλη τεχνική υπηρεσία και δύο μητρώα μηχανικών για να στηρίξει τους δήμους που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες.

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού στην αυτοδιοίκηση. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός που στο κράτος είναι ορατός, έχει ξεκινήσει να  εφαρμόζεται και στην αυτοδιοίκηση. Σε λίγο θα γίνει εμφανής τόσο στη λειτουργία των εσωτερικών  δομών των Περιφερειών και Δήμων όσο και στις συναλλαγές του πολίτη μαζί τους», ανέφερε ο Σπύρος Σπυρίδων.

Στην ίδια συζήτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης περιέγραψε το σχέδιο στήριξης της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις και ιδίως για τις μικρομεσαίες που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *