Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάρκο Τρίτση

 

τρίτσηςΤο μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας, το Πάρκο Τρίτση στα δυτικά προάστια της Αττικής, καλύπτει μία τεράστια έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων, όπου το υγρό στοιχείο έχει τον πρώτο ρόλο. Έξι τεχνητές λίμνες δεσπόζουν μέσα στο καταπράσινο τοπίο και ενώνονται σε ένα μεγάλο τεχνητό κανάλι, το οποίο εξασφαλίζει την αδιάκοπη ροή νερού μεταξύ των λιμνών, αλλά και την ανακύκλωση των υδάτων.

Η περιοχή γύρω από το Πάρκο Τρίτση έχει μία τεράστια ιστορία η οποία ξεκινά το 1833, μόλις λίγα χρόνια μετά την απελευθέρωση. Στην περιήγηση σας στο Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση θα δείτε και τον ναό του Αποστόλου ή Αγίου Παύλου, ο οποίος βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της μεγάλης καταπράσινης έκτασης, ένας ναός του σχεδιάστηκε από το 1958 έως το 1960 από τον αρχιτέκτονα Αθανάσιο Κουτσογιάννη σε πλαίσιο της συνεργασίας του με τους Δημήτρη και Πέτρο Πικιώνη. Αυτή την περίοδο στη λίμνη νούμερο 5 του πάρκου πραγματοποιείται και η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη βαρκάδα, καθημερινά από τη 13:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα τις καθημερινές και από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το Σαββατοκύριακο. Επίσης στο πάρκο θα κάνετε βόλτα και με το χριστουγεννιάτικο τρενάκι, δύο δραστηριότητες που θα μείνουν πραγματικά αξέχαστες στα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *