Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πειραιώτες που έγραψαν Ιστορία

 

Δούκισσα

δούκισσα 1 Η Δούκισσα, πλήρες ονοματεπώνυμο Δούκισσα Φωταρά, γεννήθηκε στον Πειραιά, 8 Φεβρουαρίου 1941 και ήταν διακεκριμένη τραγουδίστρια και ηθοποιός.

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε αρχικά με το χορό και στη συνέχεια με το τραγούδι. Συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της καριέρας της με τους Μανώλη Χιώτη, Γιώργο Μητσάκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Θόδωρο Δερβενιώτη, Γιώργο Ζαμπέτα, Τάκη Μουσαφίρη κ.ά. Ασχολήθηκε για μικρό διάστημα και με τον κινηματογράφο και πρωταγωνίστησε σε κάποιες ταινίες με συμπρωταγωνιστή τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα της τραγούδια είναι τα “Που πας χωρίς αγάπη” (Ζαμπέτας), “Άνθρωποι είμαστε” (Κοινούσης), “Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου” (Ζαμπέτας – σε β’ εκτέλεση), “Απότομα” (δούκισσα 2Χιώτης), “Τα παλικάρια” (Μαρκόπουλος), “Δεν ήσουν κύριος” (Μουσαφίρης), “Ατάκα κι επιτόπου” (Μουσαφίρης), “Θέλω τα όπα μου” (Σπανός), “Κλειστές οι πόρτες” (Ζακ Ιακωβίδης), “Οι αναμνήσεις” (Βοσκόπουλος), κ.ά.

Σπουδαία και η πορεία που διέγραψε στον κινηματογράφο. Πρωταγωνίστησε σε 10 ταινίες με μεγάλα ονόματα του χώρου ονόματα, όπως ο Μάνος Κατράκης, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Παντελής Ζερβός, η Μαρία Φωκά, ο Κώστας Κακκαβάς, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές άλλες ελληνικές ταινίες.

Έκανε δύο γάμους από τους οποίους απέκτησε δύο γιους. Απεβίωσε το 2010.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *