Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Εγκαίνια Νέα Πτέρυγας Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας

ΣΑΛΑΜΙΝΑ1 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του 1ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η πτέρυγα αποτελεί δωρεά του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο” σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο του επετειακού έτους “Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020”.

Στα εγκαίνια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, παραβρέθηκΣΑΛΑΜΙΝΑ3αν και πραγματοποίησαν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες –Σαλαμίνα 2020» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος και ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης, o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Υποδιοικητής της Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Περικλής Αλεβίζος, ο πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνας Αθανάσιος Μακρής.

Των εγκαινίων προηγήθηκε Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Σαλαμίνας και Μεγάρων Κωνσταντίνο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική προσφορά που πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο στην οποία οφείλουμε όλοι να βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο σημαντικό ρόλο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται αρωγός, συμβάλλοντας μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων και συγκεκριμένων έργων και υποδομών.

«Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας δίνει τη δική του μάχη από την αρχή της πανδημίας. Προσφορές όπως η σημερινή από  το ίδρυμα Ελπίδα και την πρόεδρό του Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι σημαντικές και συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση τόσο της πανδημίας, όσο και των ελλείψεων που υπάρχουν. Είναι βέβαιο ότι χρειάζονται ακόμα πολλά βήματα να γίνουν για τη Σαλαμίνα, για την Αττική και για τη χώρα συνολικά», επισήμανε ο Γ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στη νέα πτέρυγα του Κέντρου Υγείας από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό, τη Διευθύντρια Παναγιώτα Μπάφα και την Υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Αγορίτσα Κουλούρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *