Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής..Εγκαίνια Οικοτροφείου ΦΑΡΟΣ για ψυχογηριατρικούς ασθενείς, του Ψ.Ν.Α., Κορυδαλλού

ΕΓΚΑΙΝΙΑ3Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να συνεχίσει να επενδύει σε Δομές Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με  το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στα εγκαίνια του Οικοτροφείου ΦΑΡΟΣ για ψυχογηριατρικούς ασθενείς, του Ψ.Ν.Α., στον Κορυδαλλό.

Πρόκειται για μία Δομή που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, 1 εκ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014-2020, στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης δράσεων και πρωτοβουλιών που έχει ΕΓΚΑΙΝΙΑ1 αναλάβει η Περιφέρειας για την αναβάθμιση της Ψυχικής Υγείας, προϋπολογισμού περίπου 10 εκ. ευρώ.

Τα εγκαίνια της δομής τέλεσαν η Aναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και η Yφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, οι οποίες ευχαρίστησαν θερμά  την Περιφέρεια και προσωπικά τον Γ. Πατούλη για τη συμβολή του επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Αττικής με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και βοηθά ουσιαστικά και οικονομικά μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Χάρη στην αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, πετύχαμε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Αττικής (2014-20), ώστε να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή και η στελέχωση του οικοτροφείου. Στο ίδιο πλαίσιο, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του δεύτερου οικοτροφείου Ψ.Ν.Α. στο Δήμο Φυλής και δύο αντίστοιχων δομών του Δρομοκαϊτείου. Τέλος, με τον Περιφερειάρχη Αττικής εργαζόμαστε για την ένταξη νέων δομών στο τρέχον ΕΣΠΑ».

Παρούσα στην τελετή ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου.

Βασικός στόχος του Οικοτροφείου, που βρίσκεται στην περιοχή του Κορυδαλλού, αποτελεί η μετακίνηση 15 χρόνιων ψυχογηριατρικών ασθενών, ηλικιακής ομάδας άνω των 65 ετών, που κάλυπταν ισάριθμες κλίνες στα Ψυχιατρικά Τμήματα Εισαγωγών του Ψ.Ν.Α..

Χαιρετίζοντας την τελετή εγκαινίων ο Περιφερειάρχης ,αφού ευχαρίστησε όλη την ηγεσία του Υπ. Υγείας για τη συνεργασία καθώς και την αρμόδια διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας για την εποικοδομητική δουλειά, τόνισε πως η διοίκηση της Περιφέρειας δίνει μεγάλη έμφαση στη διατήρηση της υψηλής ποιότητας ζωής των ασθενών και στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί δράσεις, με πόρους από το ΕΣΠΑ.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Χρήστου Ροϊλού, της Υποδιοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, Μαρίας Δίπλα και της Διοικήτριας του Ψ.Ν.Α., Δέσποινας Τσαγδή, καθώς και του Διοικητή του Δρομοκαϊτείου, κ. Ευάγγελου Κονταξάκη, του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ψ.Ν.Α., του Επιστημονικά Υπεύθυνου του προγράμματος του οικοτροφείου, του προσωπικού του Ψ.Ν.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *